12. 07. 2021 - 19:09
CHIELLINI ODUŠEVIO NA DOČEKU Otkrio da su trofej posvetili...
907
Shares
CHIELLINI ODUŠEVIO NA DOČEKU Otkrio da su trofej posvetili OVOM IGRAČU i tako ganuo cijelu planetu! Poslao je i snažnu poruku Englezima

EURO 2020

CHIELLINI ODUŠEVIO NA DOČEKU Otkrio da su trofej posvetili OVOM IGRAČU i tako ganuo cijelu planetu! Poslao je i snažnu poruku Englezima

12. 07. 2021 - 19:09
0
Shares

Italijanska nogometna reprezentacija sletjela je u ranu zoru u Italiju s trofejom prvaka Europe. Najvjerniji i najizdržljiviji navijači dočekali su je u zračnoj luci te pri ulasku u hotel, ali pravi doček krenuo je od 17 sati.

"Bili ste nam pred očima, bili ste nam u srcima. Osjećali smo bol onih koji su patili i tegobe onih koji su bačeni na koljena zbog pandemije", poručio je Chiellini navijačima pri slijetanju.

Procedura je počela u 17 sati posjetom Kvirinalskoj palači u Rimu, rezidenciji talijanskog predsjednika Sergija Mattarelle.

Glavna zvijezda među talijanskim zlatnim igračima bio je Giorgio Chiellini, koji je na prijemu kod prvog čovjeka Italije uputio nekoliko emotivnih izjava.

"Dragi predsjedniče, dozvolite da vam zahvalim u ime cijele reprezentacije što se bili prisutni na Wembleyju tijekom finala. Zbog te važne geste voljeli bismo ovu pobjedu posvetiti vama i svim navijačima koji su nas pratili u korak, ne ostavljajući nas nikad same na ovom predivnom putovanju", kazao je Chiellini, a onda se prisjetio preminulog igrača Fiorentine i reprezentativca Italije Davidea Astorija, prenosi Index.hr.

"Želio bih ovaj trijumf posvetiti i Davideu Astoriju, zauvijek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađih igrača koji su za njega samo čuli. Ova ekipa i u teškim trenucima nikad srce nije gubila, cijelo vrijeme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizirali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigli šireći najveću vrijednost zvanu – prijateljstvo."

Chiellini je čestitao i finalistu Wimbledona Matteu Berrettiniju.

"Pozdravljamo i našeg Mattea Berrettinija, smatramo ga članom ove reprezentacije i mogu mu samo reći da nikad ne prestane sanjati jer ćemo uz njega biti mi i cijela Italija. Trofej osvojen u Londonu je i za njega."

Učitaj još novosti