12. 07. 2021 - 21:05
OVO JE NAJLJEPŠA FOTKA FINALA Nakon 29 godina opet suze dviju...
907
Shares
OVO JE NAJLJEPŠA FOTKA FINALA Nakon 29 godina opet suze dviju legendi na istom stadionu, priča srećom ima PRELIJEP KRAJ

EURO 2020

OVO JE NAJLJEPŠA FOTKA FINALA Nakon 29 godina opet suze dviju legendi na istom stadionu, priča srećom ima PRELIJEP KRAJ

12. 07. 2021 - 21:05
0
Shares

Italija je osvojila Euro pobjedom nad Engleskom poslije penala. Nakon velike drame i 120 minuta bilo je 1:1, a onda je Bukayo Saka promašio odlučujući penal. Prethodno su za Gordi Albion neprecizni bili i Marcus Rashford i Jadon Sancho.

Veliku dramu svako je proživljavao na svoj način, a italijanski selektor Roberto Mancini penal lutriju je pratio uz svog pomoćnika i velikog prijatelja Gianlucu Viallija.

Igrači Italije su u euforiji trčali po travnjaku Wembleyja pokraj zbunjenih Engleza, a jedna je fotografija posebno dirnula cijele Apenine. Zagrljaj Roberta Mancinija i Gianluce Viallija bez dileme je najemotivnija fotografija ovog finala.

Italijanski selektor u suzama je tražio najboljeg prijatelja i saigrača s kojim je na ovom istom stadionu prije 29 godina plakao, ali tada od tuge. Mancini i Vialli su ista generacija (Vialli je stariji dva mjeseca), bili su saigrači u Sampdoriji kad je klub iz Genove na Wembleyju igrao svoje jedino finale Lige prvaka u historiji.

Sampdoria je bila bolja, Mancini se posebno tu noć ispromašivao, a Ronald Koeman je slobodnjakom s 30 metara u produžecima donio Barceloni prvi naslov prvaka Evrope. U dresu Đenovljana igrali su skupa osam godina i zajedno su zabili više od 300 golova za Sampdoriju.

Zajedno su plakali i kad je Vialliju prije tri godine dijagnosticiran tumor. Legendarni ćelavac je pobijedio opaku bolest, a Mancini je cijelo to vrijeme bio uz njega. Kad je preuzeo reprezentaciju Italije nakon kraha u kvalifikacijama za SP u Rusiji, Mancini je odmah zvao svog najboljeg prijatelja da bude uz njega. Ovaj ni sekunde nije dvoumio. I nimalo nije pogriješio.

Zato je ova fotografija toliko posebna jer prikazuje snagu prijateljstva, vezu koja se nije mogla prekinuti ni u najtežim trenucima. Oba su znali što su prošli zajedno od maja 1992. i kad je sve bilo gotovo, jednostavno su emocije izašle. 

Učitaj još novosti