13. 07. 2021 - 08:32
DVA VELIKANA SE OPASNO BORE ZA HAALANDA: Borussia Dortmund...
907
Shares
DVA VELIKANA SE OPASNO BORE ZA HAALANDA: Borussia Dortmund uskoro bi mogla napunitikasu, ogromna količina upitanju!

Nevjerovatne cifre

DVA VELIKANA SE OPASNO BORE ZA HAALANDA: Borussia Dortmund uskoro bi mogla napunitikasu, ogromna količina upitanju!

13. 07. 2021 - 08:32
0
Shares

Erlinga Haalanda mnogi smatraju jednom od budućih legendi svjetskog fudbala, odnosno igračem koji će obilježiti eru koja je pred nama.

Iako je tek napunio 20 godina, Haaland već ima nevjerovatno iskustvo i kvalitet, a mnogi veliki klubovi rado bi ga vidjeli u svojim redovima. Borussia Dortmund ipak ga ne želi prodati ovog ljeta, osim ako ne dođe ogromna ponuda. Chelsea je zainteresovan da ga dovede baš ovog ljeta, svjestan da će ga narednog biti mnogo teže nagovoriti na transfer, s obzirom na to da će finansijska situacija u klubovima poput Real Madrida i Juventusa biti bolja, a da bi novog napadača mogao tražiti i Bayern, što bi bilo vrlo problematično i cijena bi mogla otići jako visoko.

Stoga je prema pisanju medija Roman Abramovich već spremio plan otkupa ovog ljeta a spreman je ponuditi čak 170 miliona eura. No, zasad nije jedino on zainteresovan, u igri je i Manchester City. City je navodno spreman Dortmundu ponuditi 130 miliona eura, a takve ponude Dortmund stavljaju u poziciju da može ispregovarati ono što stvarno želi i izvući mnogo više novca nego je ranije bio plan. Procjenjivalo se da bi Haaland mogao koštati kupce stotinjak miliona eura, ali ta se brojka sada značajno promijenila.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti