16. 07. 2021 - 13:19
Australska zvijezda se potukla sa suigračicom pa se povukla s...
907
Shares
Australska zvijezda se potukla sa suigračicom pa se povukla s Igara: Nisam svoja

Jedna od najboljih u Australiji

Australska zvijezda se potukla sa suigračicom pa se povukla s Igara: Nisam svoja

16. 07. 2021 - 13:19
0
Shares

Liz Cambage, jedna od najboljih košarkašica Australije, koja je jedan od favorita za medalju, povukla se s Olimpijskih igara u Tokiju navodeći kao razlog mentalne probleme.

Cambage je posljednjih tjedana osjećala tjeskobu zbog same pomisli na izoliranost u Tokiju i odvojenost od obitelji i ostatka svijeta, a sve je kulminiralo na pripremnoj utakmici protiv Nigerije u SAD-u. 

Australski Fox Sports piše kako se na toj utakmici fizički sukobila sa suigračicom, a sve je popraćeno žestokom svađom. Nakon toga se odlučila povući, a na društvenim mrežama objasnila je zašto.

"Svi znaju da mi je osvajanje olimpijskog zlata jedan od najvećih snova. Svaki sportaš na Igrama mora biti na vrhuncu snage, i mentalno i fizički, a ja sam daleko od toga. Nije tajna da već neko vrijeme imam mentalnih problema i brinem se zbog odlaska u olimpijski 'bubble'. Bez obitelji, prijatelja, navijača, bez sustava podrške izvan ekipe. Iskreno, to me užasavalo. Posljednjih mjesec dana imala sam napade panike, nisam ni spavala ni jela", napisala je Cambage i dodala da se ne želi oslanjati na pomoć lijekova, pogotovo pred ovako važno natjecanje.

"Ne mogu biti ona Liz za koju svi vjeruju da se zaslužuje natjecati na Olimpijskim igrama. Moram se pobrinuti za sebe, i mentalno i fizički, i zbog toga mi puca srce što moram objaviti da se povlačim s Igara. To je najbolje i za mene i za ekipu, kojoj želim sve najbolje i da osvoji zlato", dodala je.

Cambage je 203 cm visoka 29-godišnjakinja koja igra na poziciji centra. Prije tri godine bila je najbolji strijelac WNBA lige, u kojoj je četiri puta nastupila na All-Star utakmici. Međutim, ispad na utakmici s Nigerijom, na kojoj se sukobila sa suigračicom, očito joj nije prvi.

"U svojem najboljem izdanju Liz Cambage je jedna od najboljih košarkašica svijeta. U najgorem izdanju nepodnošljiva je kao suigračica", rekao je legendarni australski košarkaš Chris Anstey, a trostruka olimpijka Michelle Timms na Facebooku je njen ispad komentirala riječima: "Što je previše, previše je." 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti