16. 07. 2021 - 18:06
Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?
907
Shares
Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?

Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?

16. 07. 2021 - 18:06
0
Shares

Nakon što je turski velikan Anadolu Efes odlučio da raskine saradnju sa Musom, 22-godišnji košarkaš je postao slobodan igrač i u potrazi je za novim timom.

Novi tim Džanan Muse mogao biti novi član ACB lige Breogan River, koji traži pojačanja za početak sezone u društvu najboljih španskih timova.

Musa je jedan od igrača koje ovaj tim želi u svojim redovima i plan je da u narednim danima završe posao sa bh. košarkašem.

Pored Muse Breogan bi rado u svojim redovima vidio američkog košarkaša Marcquisea Reeda, zatim Alexandrea Chassanga, Jordana Sakha i Strahinju Mićovića.

Iza Džanana Muse je poprlično burna godina koju će vjerovatno htjeti što prije da zaboravi. Krajem prošle godine trejdovan je iz Brooklyn Netsa u Detroit Pistonse, koji su ga potom odlučili otpustiti.

Uslijedio je povratak u Evropu. Potpisao je za Anadolu Efes, ali u aktuelnom prvaku Starog kontinenta nije dobio pravu šansu i uglavnom je igrao utakmice u turskom prvenstvu.

Došlo je potom do raskida saradnje, a po svemu sudeći Musa bi naredne sezone mogao zaigrati u najvkalitetnijoj evropskoj ligi - španskoj ACB ligi.

Učitaj još novosti