28. 07. 2021 - 11:18
PRIJE 8 GODINA IMAO JE PREKO 170 KG I NIJE MOGAO ZAKOPČATI...
907
Shares
PRIJE 8 GODINA IMAO JE PREKO 170 KG I NIJE MOGAO ZAKOPČATI KAIŠ Majk u 56. udara SILOVITO, a izgleda bolje nego ikada

KAKVA TRANSFORMACIJA

PRIJE 8 GODINA IMAO JE PREKO 170 KG I NIJE MOGAO ZAKOPČATI KAIŠ Majk u 56. udara SILOVITO, a izgleda bolje nego ikada

28. 07. 2021 - 11:18
0
Shares

Nekadašnji svjetski šampion Majk Tajson je oduvijek bio potpuno posvećen onome što je radio. Ovo se ogledalo i u njegovoj ishrani, pa je dio karijere jeo isključivo meso (praksa koju je nastavio i po odlasku u penziju), a onda je naprasno prestao. U tom momentu je pio antidepresive jer se borio za najtežim momentima u karijeri, a sve je krenulo od dijete. Preko noći je odlučio da je 173 kilograma koje je imao u tom trenutku zaista previše!

Tako je krenula veganska dijeta, a s njom i brojna odricanja. Ipak i ovog puta je bio ekstreman, pa nije samo promijenio ishranu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Prije osam godina je odlučio da promijeni ishranu:

- Bio sam pravi proždrljivac i ljubitelj mesa dok sam trenirao za mečeve - mnogo mesa, sir, hljeb. Proždirao sam sve sem svinjetine. Jeo sam mnogo. Kada sam ostario nije mi se dopadalo kako se osjećam. Imam artitis, probleme sa zglobovima i bio sam morbidno obijestan. Moja žena nije bila sa mnom tada, ona je mijenjala dijetu svaki put. Rekao bih: Šta radiš? A ona bi odgovorila: Jedem veganske obroke mjesec dana ili dvije sedmice. Pa, rekao sam da ću to da učinim i ja, da želim to da uradim. Jeo sam stvari bez da razmislim odakle su. Tako je bilo četiri i po godine.

Koliko se pridržava svega svedoči i ovo:

- Slušajte, bio sam tamo. Sada imam vegansku odjeću, moje farmerke, cipele. Toliko sam striktan! Samo sam rekao neću to da jedem. Mogu da nosim to, ali da ne jedem. Slušajte kad ja nešto radim onda to radim do kraja. Bilo je ludo, ali sam morao da poslušam vegane u mojoj porodici da bih se pobrinuo za sebe. I pustite me da se sam nosim s tim i pobrinem za sebe, to ne funkcioniše za svakog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Nakon toga je govorio da nije siguran da bi veganska ishrana mogla da funkcioniše u periodu dok je bio bokser, a objasnio je da je oduvijek bio "debeli klinac", piše Blic.

Sada trenira svakog dana, a njegova rutina kreće u pola sedam ujutru kada ima prvi trening.

Tako je i u 55. godini u kojoj izgleda gotovo kao u najboljim danima. Nakon stomaka i kaiša koji je jedva zakopčavao (nekad nije ni uspijevao), danas se ponovo naziru mišići koji su ga proslavili.

Nije ni čudo, kada vidite kakve treninge radi u šestoj deceniji:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Brzina i snaga kojom ponovo udara su fascinirale mnoge, a Tajson je svim "nevjernim Tomama" poručio:

- Vratio sam se.

Njegov trener Rafael Kordeiro ga je odlično spremio, pa će Amerikanac potpuno spreman dočekati egzibiciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Ranije je Tajson svakodnevno jeo čokoladu i pio sokove od narandže zbog šećera koji mu je bio potreban za borbe, a danas on izgleda potpuno drugačije. Trenira šest dana sedmično, a jedan dan je odvojio za odmor. Jede isključivo voće i povrće, ali povrće dominira. Rekao je u nekoliko razlika da ne želi ništa što je poteklo od "majke i oca"...

Učitaj još novosti