23. 07. 2021 - 09:11
DTSM: Mamić je trebao vratiti novac Dinamu, za ovo će...
907
Shares
DTSM: Mamić je trebao vratiti novac Dinamu, za ovo će odgovarati skupštinari

Odbjegli

DTSM: Mamić je trebao vratiti novac Dinamu, za ovo će odgovarati skupštinari

23. 07. 2021 - 09:11
0
Shares

Odbjegli Zdravko Mamić jučer je državi namirio 52 milijuna kuna, na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sklopilo s njegovom suprugom.

Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Kantonalnog suda u Osijeku od 6. juna 2018. sa suprugom osuđenika 28. juna 2021. sklopilo sporazum o namirenju.

Nakon Mamićevog poteza oglasila se Udruga Dinamo to smo mi s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

''Iznos od 52 miliona kuna uplaćen u državni proračun trebao je završiti na računu Udruge građana Dinamo Zagreb koji je, pravomoćno je dokazano, opljačkan za duplo veći iznos.

Za to odgovornost sada snosi 61 član Skupštine Dinama. Oni su u ožujku 2018. donijeli odluku da klub nije oštećen kako bi zaštitili čovjeka koji je na kraju osuđen za lopovluk nad Dinamom. Zbog toga će oni morati nadoknaditi štetu i protiv njih ćemo pokrenuti sudske postupke.

Ishodište svih ovih problema jest statut Dinama. Dok god Skupštinu Dinama bira Izvršni odbor Dinama, a Izvršni odbor Dinama Skupština Dinama busanja u prsa da je to legalan statut djeluju tragikomično. Očekujemo da se to uskoro promjeni, uskladi sa Zakonom o Udrugama i time spriječe nove malverzacije u klubu'', stoji u objavi na Facebooku.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti