24. 07. 2021 - 08:28
Svi igrači i treneri Premieršipa se moraju cijepiti uoči nove...
907
Shares
Svi igrači i treneri Premieršipa se moraju cijepiti uoči nove sezone

ENGLESKA

Svi igrači i treneri Premieršipa se moraju cijepiti uoči nove sezone

24. 07. 2021 - 08:28
0
Shares

Englezi još uvijek nisu prežalili poraz u finalu Evropskog prvenstva, ali će fudbalski fanatici na Otoku rane zaviti novom sezonom Premijer lige. Ona počinje 13. augusta, a za razliku od prethodne sezone, ove ćemo imati navijače na tribinama.

U Engleskoj su popuštenje mjere koje su obuhvatile i sportska događanja, pa su na stadionima širom države dozvoljeni puni kapaciteti. Također, nema nikakvih restrikcija, pa se tako od navijača ni ne traže digitalne potvrde, testovi, pa čak ni zaštitne maske.

Međutim, britanska vlada razmišlja unaprijed. Kako bi završili sezonu bez vanrednih karantina, rukovodstvo Premijer lige donijelo je odluku o obaveznom cijepljenju fudbalera svih 20 klubova. To je dio plana britanske vlade u borbi s pandemijom, a na ovaj način bi se spriječile eventualne odgode utakmica i smanjila bi se mogućnost zaraze među igračima.

I prije ove odluke lige, Čelzi i Njukastl su krenuli u masovno cijepljenje svih svojih članova. Do sada su na snazi bile mjere koje su od igrača tražile dva negativna testa sedmično, ali je povećan broj zaraženih natjerao čelne ljude lige na promjene. Kako engleski mediji pišu, od oktobra bi na tribine mogli samo one osobe koje su primile obje doze, a pojedini klubovi su na svojim stadionima postavili lokacije za cijepljenje navijača i svih zainteresiranih.

 

Učitaj još novosti