24. 07. 2021 - 09:39
UZDASI ŠIROM PLANETE Kada se on pojavio s barjakom u ruci u...
907
Shares
UZDASI ŠIROM PLANETE Kada se on pojavio s barjakom u ruci u Tokiju, više ništa nije bilo isto! (FOTO)

SVI SE PITAJU GDJE JE TA TONGA

UZDASI ŠIROM PLANETE Kada se on pojavio s barjakom u ruci u Tokiju, više ništa nije bilo isto! (FOTO)

24. 07. 2021 - 09:39
0
Shares

Mnogi ne znaju gdje je Tonga. Mnogi, s pravom, nisu čuli ni za momka čije je ime Pita Nikolas Taufatofua. Ali, kada je on pronio barjak svoje zemlje na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara, internet je "odlijepio" za njim.

I ne čudi. Ovaj momak je, bez odjeće iznad pojasa, a prilično mišićavog tijela i sa mnogo ulja na sebi, pronio barjak Tonge u Tokiju.

Zapanjio je mnoge svojim izgledom, iako mu ovo nije bilo prvi put - isto je učinio u Rio de Žaneiru 2016.

Samo, ovoga puta nije bio sam.

Malia Paseka, njegova sunarodnica i, takođe, takmičarska u tekvondou, zajedno s njim je nosila zastavu Tonge na svečanoj ceremoniji.

Njih dvoje su izašli zajedno, ali... ipak je najveća zvijezda bio - on. Baš kao što je to bio slučaj i u Rio de Žaneiru 2016.

Društvene mreže su su odmah usijale od komentara.

Neki koji su znali "šta slijedi" pisali su "Trenutak koji smo svi čekali", ili "Evo ga, prošao je, dakle - kraj ceremonije, više ništa nije važno", ali je bilo mnogo i onih koji nisu znali za Pitu Taufatofuu, pa su se pitali i "Odakle se ovaj stvorio?!".

Naravno, bilo je lijepih komentara i za Maliju Paseku, pa i njenu haljinu, ali Pita je opet "ukrao šou".

Djevojke su pisale i:

"Odjednom želim da se preselim na Tongu"

... i zahvaljivale su mu što je svojom pojavom ujlepšao svečanu ceremoniju, a bilo je i stranih novinarki koje su poručivale:

"I, tek tako, milijarde žena širom planete su duboko uzdahnule i odlučile da je Tonga njihova druga omiljena reprezentacija na ovim Olimpijskim igrama".

Pita Nikolas Taufatofua će se nadmetati u tekvondou, u disciplini u kojoj su akteri teški do 100 kilograma.

FOTO: TANJUG/AP

Prije pet godina je bio u kategoriji do 80 kilograma, ali... izgleda da je nabacio još malo mišića u međuvremenu.

U međuvremenu je on učestvovao i na Zimskim olimpijskim igrama (u konkurenciji 119 skijaša u trci na 15 kilometara zauzeo je 114. mesto), ali se u Tokiju nada da će napraviti bolji rezultat u tekvondou nego u Rio de Žaneiru.

Tada je ovaj sportista, koji je poslije senzacionalne pojave na prethodnim Igrama ima 141 hiljadu pratilaca na Instagramu, ubjedljivo poražen na startu olimpijskog turnira od Iranca Sadžada Mardanija sa 16:1.

Učitaj još novosti