24. 07. 2021 - 11:01
Italijani ismijani u zemlji nakon otvaranja Igara: Izgledaju...
907
Shares
Italijani ismijani u zemlji nakon otvaranja Igara: Izgledaju poput Teletubbiesa

EMPORIO ARMANI NIJE ODUŠEVIO

Italijani ismijani u zemlji nakon otvaranja Igara: Izgledaju poput Teletubbiesa

24. 07. 2021 - 11:01
0
Shares

Slavni dizajner Giorgio Armani odabran je za odijevanje predstavnika Italije na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su danas svečano otvorene, ali njegova kreacija i oprema u najmanju ruku nije oduševila fanove.

Italijanski sportisti su paradirali na današnjoj svečanosti otvaranja na Nacionalnom olimpijskom stadionu u Tokiju u Armanijevoj opremi, ali za razliku od nekih drugih događaja, ovoga puta kritike za njihovu odjeću nisu bile pozitivne.

210723184-5-mn

AP Photo/David J. Phillip

Na njihovoj opremi prevladava bijela boja, koja je odabrana da podsjeti na koncept čistoće sporta, a početni dio njihove himne ispisan je unutar jakne.

No, čini se da korisnici društvenih mreža ni najmanje nisu bili impresionirani kao što je to bio slučaj kada se italijanska nogometna reprezentacija pojavila u u Emporio Armani odijelima na službenom fotografisanju uoči nedavno završenog Evropskog prvenstva.

210723184-1

AP Photo/David J. Phillip

Uslijedili su brojni negativni komentari na opremu koju su Italijani nosili na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara, a neki od najupečatljivijih bili su:

"Izgledaju kao da sam ih ja dizajnirao", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama, dok su drugi korisnici bili još dosjetljiviji, te su komentarisali:

"Izgledaju poput odijela za Teletubbiese" ili "Ovo je odijelo s trobojnim semaforom u sredini".

210723184

AP Photo/David J. Phillip

Iako su ukusi su različiti, čini se da se ovoga puta delegacija popularnih Azzurra definitivno nije proslavila.

Učitaj još novosti