24. 07. 2021 - 12:22
Damir Mikec je osvojio medalju za Srbiju, ali svi su gledali...
907
Shares
Damir Mikec je osvojio medalju za Srbiju, ali svi su gledali samo u nju: Ovo je ljepotica iz El Salvadora, ona je jedna od NAJATRAKTIVNIJIH SUPRUGA srpskih sportista

TOKIO 2020

Damir Mikec je osvojio medalju za Srbiju, ali svi su gledali samo u nju: Ovo je ljepotica iz El Salvadora, ona je jedna od NAJATRAKTIVNIJIH SUPRUGA srpskih sportista

24. 07. 2021 - 12:22
0
Shares

Nema sumnje da je srpski olimpijac Damir Mikec obradovao čitavu Srbiju samo dan poslije svečanog otvaranja i ceremonije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, sigurno neke životne stvari niste znali o njemu.

Naime, sada je već svima jasno da je Mikec, inače 37-godišnji srpski predstavnik u streljaštvu, osvojio srebrnu medalju u Tokiju, a vjerovali ili ne, ona mu je jedina nedostajala u njegovoj sjajnoj karijeri.

Malo toga se zna o ovom sjajnom momku. Naime, on se kao sasvim mali, što bi naš narod rekao kao klinac, bavio potpuno drugim sportom.

On je prije svega bio posvećen karateu, ali je, nekako skromno, sam odabrao ko će biti njegov sportski uzor. Idola je vidio u svom starijem bratu Goranu, koji je i ovog puta bio pored njega i bodrio ga u Tokiju.

I ne samo to. Njega je život vodio kroz brojne "auto-puteve" koje je morao da prođe da bi danas bio ponos čitave nacije. A na tom drumu ka srebrnoj medalji, prošao je kroz mnogo toga.

Mikec je rođen u Splitu, a tokom svoje duge karijere je nastupao na brojnim takmičenjima i to u više od 70 zemalja. Zato je njegov "auto-put" do uspjeha i medalje koja mu je toliko nedostajala veoma zanimljiv i dugačak.

Međutim, ono što je zapravo najzanimljivije u njegovom životu, i što sigurno mnogi navijači koji su jutros sa osmijehom na licu pratili njegovo finale jeste - supruga. Naime, on se vjenčao sa svojom koleginicom koja se takođe bavi streljaštvom, ali koja dolazi čak iz El Salvadora.

Damir je upoznao je strijelca iz El Salvadora Melisu Ivet Perez Karbalo još davne 2005. godine. Poslije pet godina one, ne tako popularne, ljubavi na daljinu i susreta u velikoj većini na takmičenjima i rijetkih trenutaka provedenih zajedno, Mikec je odlučio da je, dovede u Beograd, piše Blic.

Ali ni to nije bilo lako, pošto je prvo morao da razgovara i sa njenom majkom, i čak četiri sestre u glavnom gradu San Salvadoru, kako bi ona 2010. godine došla u Srbiju. A da je njihova ljubav velika govori i činjenica da je baš na njen rođendan koji je 3. avgusta, Damir Mikec u Minhenu na prvenstvu svijeta osvojio olimpijsku vizu za London.

- Poslije ljudi u Srbiji, najviše mi se dopada hrana. Probala sam u drugim zemljama razna jela, nešto mi se dopalo, nešto nije, ali Srbija je po tom pitanju fantastična – sve mi se sviđa i sve jedem sa velikim zadovoljstvom. Mislim da imate najbolju hranu na svijetu! Burek, ćevapčići, pljeskavice, pasulj, čorbast i prebranac, mnogo interesantnih kuhanih jela, i uz sve to i crni luk! volim crni luk, ali se trudim da ga jedem samo uveče i to kada ne izlazimo - rekla je Mikecova ljepša polovina 2010. godine za medije iz Pančeva i dodala:

- Polako učim srpski, ali i da kuham od Damirovog tate, on je majstor. Imam utisak da mi je upravo vaša kuhinja pomogla da prebolim odlazak i rastanak od porodice. Takođe, prijatno me je iznenadilo i koliko je Srbija bezbjedna zemlja. Znam da tu i tamo ima incidenata, ali, u cjelini, osjećam se sigurno, vozim bicikl na Adi i po gradu, uveče možemo da se vratimo i u sitne sate bez brige. U San Salvadoru je sve pod obezbjeđenjem.

Mikecu je ovo prva olimpijska medalja, a bio je viceprvak svijeta 2018. u kategoriji pištolj na 50 metara, četiri puta je osvajao Svjetski kup, u dva navrata je bio šampion Evrope. Osvajao je još Evropske igre i Mediteranske igre.

Kroz mnogo toga je prošao, da bi danas u svojoj 37. godini došao do srebrne medalje.

Učitaj još novosti