26. 07. 2021 - 08:14
Francuska i Njemačka se lagano obračunali sa južnoameričkim...
907
Shares
Francuska i Njemačka se lagano obračunali sa južnoameričkim reprezentacijama

Rutinska pobjeda Evropljana

Francuska i Njemačka se lagano obračunali sa južnoameričkim reprezentacijama

26. 07. 2021 - 08:14
0
Shares

Selekcija Francuske je u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama pobijedila Brazil rezultatom 34:29 i izdvojila se na vrhu tabele kao jedina selekcija sa četiri boda.

Francuze su do pobjede vodili Tournat, Nikola Karabatić i Guigou sa po četiri pogotka dok su Mem, Fabregas, Descat i Porte dodali po tri. Genty je imao sedam, a Gerard šest odbrana.

Kod Brazila najbolji je bio Dutra sa deeset golova dok su Rodrigues i Chiuffa dodali po pet, a Langaro je susret završio sa tri pogotka. Da Rosa je imao pet, a Vial Tercariol četiri odbrane.

U istoj grupi Njemačka je pobijedila Argentinu rezultatom 33:25 i tako osvojila prve bodove budući da je u prvom kolu poražena od Španije. 

Schiller i Kastening su vodili Nijemce do pobjede sa po sedam pogodaka dok je Weinhold dodao pet, a Golla i Weber su susret završili sa po četiri pogotka. Wolff je imao 12 uspješnih odbrana. 

Najbolji u selekciji Argentine su bili Diego Simonet i Mourino sa po pet pogodaka dok je Moscariello dodao četiri. Maciel je imao osam, a Bar dvije odbrane.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti