26. 07. 2021 - 11:37
Ruski plivač kroz šalu pokazao kako se vara na testovima, te...
907
Shares
Ruski plivač kroz šalu pokazao kako se vara na testovima, te izazvao skandal:

Objavio video na Instagramu

Ruski plivač kroz šalu pokazao kako se vara na testovima, te izazvao skandal: "Šala je bila glupa, prekasno sam to shvatio"

26. 07. 2021 - 11:37
0
Shares

Ruski plivač Kirill Prigoda izazvao je skandal na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je pokazao kako se vara na testovima na koronavirus.

Olimpijske igre koje su u toku u Tokiju jedinstvene su zbog pandemije koronavirusa, pogotovo jer se broj novih slučajeva u Japanu povećava iz dana u dan. Iz tog razloga sportisti se moraju pridržavati brojnih mjera, a svakodnevno se testiraju i na koronavirus.

Kako je izvijestio porta sportsdaily.ru, plivač Kirill Prigoda na Instagramu je objavio video u kojem je pokazao kako se vara prilikom testiranja na COVID-19. Rus je u nos pošpricao tekućinu za dezinfekciju, što je test učinilo negativnim. Sve je obrisao, ali svejedno je izazvao skandal.

"Šala je bila glupa, tema uopšte nije bila smiješna. To sam prekasno shvaito. Dobio sam pozornost na pogrešan način", poručio je plivač koji ističe da se i sam drži svih mjera koje je nametnuo organizator.

On je nastupao u polufinalu trke na 100 metara prsno, ali nije prošao u finale, a plivat će u istoj disciplini i na 200 metara.

Kirill je dio brojne ruske delegacije koja se na Igrama u Tokiju vodi kao "ROC" odnosno Ruski olimpijski komitet.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti