27. 07. 2021 - 23:11
DOLAZE BOLJI DANI Kada će Vincent Tan preuzeti konce u klubu s...
907
Shares
DOLAZE BOLJI DANI Kada će Vincent Tan preuzeti konce u klubu s Koševa?

FK SARAJEVO

DOLAZE BOLJI DANI Kada će Vincent Tan preuzeti konce u klubu s Koševa?

27. 07. 2021 - 23:11
0
Shares

Kriza koja je zahvatila FK Sarajevo u ovoj godini trebala bi vrlo brzo biti riješena.

Bordo tim je ostao bez vijetnamskog investitora Nguyena Hoai Nama, koji je donio odluku da prestane investirati u klub u budućnosti.

Situacija je bila gotovo alarmantna, a mnogi su se prepali da bi Sarajevo moglo doživjeti sudbinu nekih klubova iz naše države, koji su se ugasili ili tavore u nižim ligama.

Ipak, na scenu je stupio čovjek koji je već jednom spasio klub sa Koševa. Malezijski milijarder Tan Sri Vincent Tan, odlučio je da se vrati u klub i pomogne da se saniraju svi dugovi i da klub ponovo profunkcioniše.

Iza Nama je ostalo dosta 'repova', neisplaćenih plata, kao i duga na osnovu poreza.

Kako je uspjelo saznati "Oslobođenje", klub bi vrlo brzo trebao riješiti osnovne probleme koje ima. U prethodnim danima igračima je isplaćeno nekoliko zaostalih plata a ono što svi čekaju je Skupština kluba koja bi se trebala održati najkasnije u naredne tri sedmice.

Tada će i zvanično klub da pređe u ruke novih vlasnika, a nakon toga bi odmah trebao biti riješen i problem sa porezni dugovanjem.

Poznato je da zbog duga poreza trener Goran Sablić ne može voditi utakmice. Pojačanja Vicko Ševelj i Darko Lazić još uvijek nisu registrovani, dok su radne dozvole istekle kapitenu Krsti Velkoskom i Mirku Oremušu, što svakako predstavlja veliki problem za rad, ali i odigravanje utakmica.

Svi oni čekaju rješavanje problema sa poreznim dugom, kako bi dobili radne dozvole i stekli pravo nastupa.

Čini se da, bar prema najavama, dokaze bolji dani za premijerligaša sa Koševa, a da li će i kada to biti ostaje da se vidi u sedmicama koje dolaze.

Učitaj još novosti