28. 07. 2021 - 09:32
Nakon ‘‘čestitke‘‘ iz Nyona, Lukendić se obrušio na navijače...
907
Shares
Nakon ‘‘čestitke‘‘ iz Nyona, Lukendić se obrušio na navijače Borca: Neodgovorni pojedinci su nam nanijeli nemjerljivu štetu

FK BORAC

Nakon ‘‘čestitke‘‘ iz Nyona, Lukendić se obrušio na navijače Borca: Neodgovorni pojedinci su nam nanijeli nemjerljivu štetu

28. 07. 2021 - 09:32
0
Shares

Na adresu Borca stigla je ''čestitka'' iz Evropske kuće fudbala (UEFA), pa će Crveno-plavi zbog ubacivanja flaša i tvrdih predmeta u teren na meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog Cluja morati da plate kaznu od 11.750 eura, piše Glas Srpske. 

Iznos nije nimalo naivan, pa su sa Gradskog stadiona poručili da će od narednog meča sa Linfieldom biti mnogo strožiji uslovi za ulazak.

- Jednostavno, neodgovorni pojedinci koji sebe nazivaju navijačima su nam nanijeli nemjerljivu štetu. Svaka čast našim Lešinarima, kao i velikoj većini navijača na zapadnoj i istočnoj tribini, ali su neki kojima je bio cilj da nas unazade, uspjeli u toj namjeri, poručio je direktor Borca Dejan Lukendić, uz napomenu da su karte za meč sa Linfildom puštene u prodaju po cijeni od 10 KM za zapadnu, pet KM za istočnu, te tri KM za sjevernu tribinu.

Fudbaleri Borca odigrali su za 19 dana pet izuzetno jakih utakmica i očigledno je da je umor sustigao ekipu trenera Marka Maksimovića, pa je na adresu FS BiH upućen zahtjev za odgađanje susreta trećeg kola Premijer lige protiv Tuzla Cityja, koji je bio predviđen za nedjelju. Zahtjev je usvojen i meč sa Tuzlacima biće odigran u nekom drugom terminu.

Učitaj još novosti