29. 07. 2021 - 08:17
PSG ima novu zvijezdu iz sjene: Visok je 196, težak 100...
907
Shares
PSG ima novu zvijezdu iz sjene: Visok je 196, težak 100 kilograma i ima samo 16 godina! Sprema se njegov debi - BIĆE NAJMLAĐI IKAD

EL CHADAILLE BITSHIABU

PSG ima novu zvijezdu iz sjene: Visok je 196, težak 100 kilograma i ima samo 16 godina! Sprema se njegov debi - BIĆE NAJMLAĐI IKAD

29. 07. 2021 - 08:17
0
Shares

El Chadaille Bitshiabu ima 16 godina, visok je 196 centimetara, težak 100 kilograma i nova je zvijezda PSG-a.

Iako su mnogi sumnjali u vjerodostojnost njegovih dokumenata, on zaista ima samo 16 godina. Već s 12 godina bio je visok 190 centimetara, čime se izdvajao od svojih vršnjaka.

Ubrzo su ga zamijetili treneri u školi nogometa, a četiri godine kasnije i trener prve momčadi Mauricio Pochettino koji ga je pozvao u prvu momčad. Već je odigrao nekoliko pripremih utakmica i sve je impresionirao svojom igrom, pipe Gol.hr.

No, ko je ustvari 16-godišnjak koji je sve očarao u pariškom klubu. Rođen je 2005. godine, a nogomet je počeo igrati sa šest godina. Već s 14 godina igrao je za starije uzraste pariškog kluba, godinu dana kasnije zaigrao je za juniore.

Igra na poziciji defanzivca, a osim fizičkih predispozicija, ima sjajne sposobnosti razigravanja. Radi se o izvanrednom tehničaru koji jednim dodavanjem može izbaciti pet ili šest igrača.

Ovog ljeta odradio je cijele pripreme sa prvom momčadi PSG-a, odigrao je četiri prijateljske utakmice, a zbog nekoliko izostanaka u prvom sastavu, Bitshiabu bi mogao debitirati za prvu momčad već ovog vikenda.

U nedjelju se igra utakmica francuskog Superkupa protiv Lilla, a sedam dana kasnije započinje i nova prvenstvena sezona. Ukoliko Bithsiabu debitira, utoliko bi postao najmađi igrač u povijesti PSG-a.

Tako bi srušio rekord Kinglesyja Comana koji je debitirao za parški klub u dobi od 16 godina, osam mjeseci i četiri dana. 

Kažu francuski mediji, Bitshiabu je veliki nježni div PSG-a.

Učitaj još novosti