29. 07. 2021 - 09:21
Jović više ne može da šuti: Više sam bio na tribinama nego na...
907
Shares
Jović više ne može da šuti: Više sam bio na tribinama nego na terenu, ako odem...

Srbijanski napadač

Jović više ne može da šuti: Više sam bio na tribinama nego na terenu, ako odem...

29. 07. 2021 - 09:21
0
Shares

Luka Jović je prije dvije godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja.

Kraljevski klub je izdvojio za srbijanskog napadača čak 63 miliona eura kada je stigao iz Eintracht Frankfurta, ali Jović se nije uspio nametnuti Zinedineu Zidaneu.

Jović je u prvoj sezoni u Real Madridu u svim takmičenjima odigrao 27 utakmica i postigao je samo dva gola što je bilo premalo za ono što se od njega očekivalo u kraljevskom klubu.

Drugi dio prošle sezone Jović je proveo na posudbi u Frankfurtu, ali se nakon toga ponovo vratio u Real Madrid.

Jović je počeo pripreme s kraljevskim klubom za novu sezonu, no već se uveliko špekuliše o tome da će ga Real poslati na novu posudbu jer Carlo Ancelotti ne računa previše na njegove usluge.

Ovaj 23-godišnji napadač dao je izjavu za španske medije u kojoj je iskreno govorio o svom statusu u Real Madridu.

"Moj prioritet je da sam u kvalitetnoj ligi i da igram. U mojim godinama nakon vremena gdje sam više bio na tribinama nego na terenu bitno je da sada igram. Ukoliko ponovo odem nadam se da će to biti negdje gdje će prepoznati moj kvalitet i gdje ću biti u početnoj postavi", rekao je Jović i dodao.

"Znam koliko mogu. Pokušavam da ostavim najbolji mogući utisak na treninzima i pokažem svoj kvalitet. Prethodne dvije sezone mogle su biti volje, ali mnogo toda se izdešavalo. Želim svima pokazati da nisam slučajno došao u Real".

"Nisam pričao s Ancelottijem o svom statusu, ali dat ću sve na pripremama da dokažem da mogu igrati u Realu. Ne možete ništa izgubiti kada ste u ovakvom klubu možete biti samo na dobitku. Igrate s najboljim igračima na svijetu i učite iz dana u dan".

Jović s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a nekoliko klubova pokazalo je interes da ga angažuju na posudbu naredne sezone.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti