29. 07. 2021 - 15:26
Kajri Irving u velikoj humanoj misiji: Pomogao siromašnom selu...
907
Shares
Kajri Irving u velikoj humanoj misiji: Pomogao siromašnom selu u Pakistanu, gesta oduševila i Nurkića

SJAJNI NBA KOŠARKAŠ

Kajri Irving u velikoj humanoj misiji: Pomogao siromašnom selu u Pakistanu, gesta oduševila i Nurkića

29. 07. 2021 - 15:26
0
Shares

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kajri Irving (Kyrie) oduševio je svijet svojim potezom. Naime, košarkaš Bruklin Netsa je sa svojom fondacijom "Kai Family Foundation" u Tarparkaru u Pakistanu napravio centar koji će snabdijevati preko 1000 seljana čistom vodom, olakšat će uzgoj poljoprivrede, a obezbijedit će i struju. 

Inače, Tarparkar se nalazi u provinciji Sinda i jedan je od najsiromašnijih dijelova Pakistana, jedne od najsiromašnijih država u svijetu. Tamošnji narod morao je ili sakupljati vodu iz riječnog potoka ili sistema bunara, a ta voda nije bila sigurna i čista.

Međutim, sada je tamo drugačije stanje. Sve je počelo u aprilu ove godine, kada je Irvingov fan odlučio potražiti pomoć od NBA zvijezde. 

- Kajri je oduvijek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Jedan dan sam surfao internetom i pronašao njegov nerealan filantropski uspjeh. Bio sam iznenađen kada sam koliko je pomoći slao ljudima u Africi - rekao je Soni Kan (Sonny Khan), direktor i osnivač Paani projekta.

- Kontaktirao sam njegovu agenciju i rekao im za Paani. Kako imamo 0 dolara općih troškova. Kako sav svoj novac dajemo ljudima. Kako bilježimo sve od početka do kraja. Kako smo prikupili preko milion dolara kao volonteri, a da nismo imali novca za marketing - objasnio je Kan.

Vijest koju je objavio američki "Bleacher Report" na svom Instagram Storyu podijelio je bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić.

Učitaj još novosti