29. 07. 2021 - 15:57
VELIKI USPJEH BH. BICIKLIZMA: Lejla Tanović među deset...
907
Shares
VELIKI USPJEH BH. BICIKLIZMA: Lejla Tanović među deset najboljih biciklistkinja svijeta -

NAJBOLJA BH. BICIKLISTKINJA

VELIKI USPJEH BH. BICIKLIZMA: Lejla Tanović među deset najboljih biciklistkinja svijeta - "Fokusirana sam na..."

29. 07. 2021 - 15:57
0
Shares

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović, četvorostruka uzastopna balkanska i 16. puta državna prvakinja, nakon posljednjeg upisa bodova, vratila se u konkurenciju deset najboljih biciklistkinja svijeta.

Nakon niza sjajnih rezultata na UCI utrkama, bh. takmičarka zauzima sedmo mjesto na svjetskoj ranking listi. Prvo mjesto čvrsto drži reprezentativka Švicarske Ariane Luthi, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Tanović ima priliku da dodatno popravi svoj plasman na svjetskoj ranking listi s obzirom na to da je do kraja sezone ostao veliki broj takmičenja te Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu početkom oktobra.

"Trenutno se nalazim u Bihaću, gdje treniram na stazi za Balkansko prvenstvo, koje me očekuje u nedjelju, i vijest da sam nakon posljednjih upisa bodova zauzela sedmo mjesto na UCI listi mi je sjajan motiv pred ovu utrku, ali i ostatak sezone. Jedan od naših ciljeva je bio povratak među deset najboljih na svijetu i nastavit ćemo raditi da ostvarimo i ostale zacrtane ciljeve, međutim uvijek razmišljam o narednom takmičenju tako da sam u potpunosti fokusirana na odbranu titule balkanske prvakinje", rekla je Tanović.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine ove sezone je u sjajnoj formi. Nakon izostanka s uvodnih utrka zbog problema s alergijom, osvojila je 11. mjesto na Evropskom prvenstvu Švicarskoj, šesto mjesto na UCI HC utrci u Italiji, dok je na UCI C1 utrci u Češkoj odnijela pobjedu. Naredni cilj za Tanović je plasman među pet najboljih na svijetu.

"Lejla se vratila među deset najboljih i sigurno je da svojom kvalitetom i rezultatima to zaslužuje. Iako je velika čast vidjeti zastavu naše države pored zastava svjetskih biciklističkih velesila, jedan od naših ciljeva je ulazak u top 5 do kraja sezone. Ipak, najbitnija utrka za nas je Svjetsko prvenstvo u Italiji, na kojem će Lejla pokušati popraviti svoj prošlogodišnji rezultat, kada je zauzela osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj", izjavio je Lejlin trener Amar Njemčević.

Učitaj još novosti