29. 07. 2021 - 17:45
ŠVICARCI SU BAS AMBICIOZNI: Kao zamjenu za Petkovića žele...
907
Shares
ŠVICARCI SU BAS AMBICIOZNI: Kao zamjenu za Petkovića žele jedno od najvećih trenerskih imena svih vremena

Ozbiljno su zagrizli za trenersku legendu

ŠVICARCI SU BAS AMBICIOZNI: Kao zamjenu za Petkovića žele jedno od najvećih trenerskih imena svih vremena

29. 07. 2021 - 17:45
0
Shares

Fudbalska reprezentacije Švicarske nakon sedam godina će u potragu za novim selektorom, nakon što se sa klupe povukao Vladimir Petković.

Petković je reprezentaciju vodio od 2014. godine kada je naslijedio Ottmara Hitzfelda, a pod njegovim vodstvom reprezentacija je igrala na sva tri velika takmičenja na kojima je teoretski mogla i igrati. Na Evropskom prvenstvu 2016. godine Poljaci su zaustavili Švicarsku nakon penala u osmini finala, 2018. godine bolja od njih je bila Švedska u osmini finala, da bi ove godine Švicarska došla do četvrtfinala Evropskog prvenstva, gdje ju je zaustavila Španija.

Petković je skinuo skalp svjetskim prvacima Francuzima i sebi "kupio" ugovor u Bordeauxu, no Švicarci ne očajavaju zbog njegovog odlaska. Naime, na svojoj klupi htjeli bi vidjeti ni manje ni više nego legendarnog Arsenea Wengera, za kojeg smatraju da bi dodatno unaprijedio nacionalni tim koji mnogo obećava.

Wenger nije ni potvrdio ni negirao da želi nastaviti sa trenerskim poslom, a projekat poput vođenja Švicarske možda bi za njega bio idealan u poznim godinama karijere.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti