29. 07. 2021 - 18:44
ČUVENI BOKSER SE OPIJAO DO BESVIJESTI: Sve je izmaklo...
907
Shares
ČUVENI BOKSER SE OPIJAO DO BESVIJESTI: Sve je izmaklo kontroli, bio sam izgubljen

Joe Calzaghe imao ozbiljne probleme

ČUVENI BOKSER SE OPIJAO DO BESVIJESTI: Sve je izmaklo kontroli, bio sam izgubljen

29. 07. 2021 - 18:44
0
Shares

Čuveni bokser Joe Calzaghe (49) priznao je kako je proteklih godina imao ozbiljne probleme sa korištenjem droge i alkohola.

Čovjek koji u karijeri nikada nije izgubio (46-0) ostao je u kratkom vremenskom roku bez oba roditelja. Otac Enzo umro je 2018. godine, a majka Jacqueline samo 16 mjeseci kasnije.

To je čuvenom Velšaninu veoma teško palo. Odao se alkholu i drogi, a nakonviše od godina dana pakla u kojem je bio sada je 'čist'.

"Čist sam već osam mjeseci", započeo je priču Calzaghe u podcastu Anything Goes i nastavlja:

"Bilo je užasno. Volio sam ja i ranije ponekad popiti, ali smrt oca je bio takav šok. Nisam pio baš svaki dan, ali opijanja su bila jako česta. Počeo sam koristiti i travu. Bilo je smiješno jer sam prestar za to sranje. Bio je to samo pokušaj bijega od realnosti", rekao je Calzhage.

"Opijanje je izmaklo kontroli. Bio sam izgubljen jer mi je otac bio heroj. A zatim sam izgubio i majku i sve je bilo još gore."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Calzaghe (@joe_calzaghe)

Srećom, 49-godišnji bokser je uspio da se riješi alkohola i već isam mjeseci je čist.

"Shvatio sam da me moja djeca trebaju i da za njih nisam bio tu dosta dugo jer sam bio je*eno izgubljen. Krajem prošle godine doživio sam duhovno buđenje i odlučio dam da je gotovo. Nisam više želio da uništavam vlastiti život, želio sam biti najbolji što mogu. Život je lijep."

"Odlučio sam potpuno 'baciti' alkohol. Živim čistim životom, ali još uvijek previše jedem. Pokušavao sam vegansku dijetu. Tuga i bol još nisu prošli. Više boli kada si trijezan, ali razmišljaš čisto i shvataš da si ti sadašnjost", rekao je Calzaghe.

Joe Calzaghe je jedan od rijetkih boraca koji je karijeru završio neporažen, a bio je svjetski šampion u supersrednjoj i poluteškoj kategoriji.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti