30. 07. 2021 - 23:34
ZVIJEZDE BARCE ODBILE ZAHTIJEV KLUBA: Katalonski velikan traži...
907
Shares
ZVIJEZDE BARCE ODBILE ZAHTIJEV KLUBA: Katalonski velikan traži od igrača VELIKO smanjenje plata!

Što je previše previše je

ZVIJEZDE BARCE ODBILE ZAHTIJEV KLUBA: Katalonski velikan traži od igrača VELIKO smanjenje plata!

30. 07. 2021 - 23:34
0
Shares

Zbog finansijskih problema i ogromnih dugovanja, Barca je prinuđena da sa igračima razgovara o smanjenju plata. Neki su pristali, ali od nekih je klub tražio zaista previše.

Tako je rukovodstvo kluba organizovalo sastanak sa Gerardom Piqueom, Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom i postavilo je pred njih zaista nevjerovatan zahtjev.

Čelnici katalonskog tima zatražili su od ovih fudbalera da se odreknu čak 40 procenata plate za novu sezonu. Klub im je ponudio 60 procenata plate, te da preostalih 40 posto dobiju u narednim godinama ugovora sa klubom. Na taj zahtjev fudbaleri nisu željeli dati pozitivan odgovor.

Saopštili su klubu kako su već dobar dio plate poklonili tokom prethodnog rukovodstva i toliko odricanje od plate jednostavno ne mogu da prihvate.

Razgovori o smanjenju plata bit će nastavljeni. Gotovo svi igrači su u redu za razgovore, a tu je i Lionel Messi koji je navodno već pristao na manju platu.

Tako će po novom ugovoru koji je spreman Messi za narednu sezonu zaraditi 'samo' 20 miliona eura, ali će se sve nadoknaditi u preostale četiri godine ugovora.

Katalonski klub također namjerava dosta uštediti i prodajom igrača, a prvi na listi za odlazak su Miralem Pjanić, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti