01. 08. 2021 - 08:26
IVANA ŠPANOVIĆ SE PLASIRALA U FINALE. Skok od 7 metara je bio...
907
Shares
IVANA ŠPANOVIĆ SE PLASIRALA U FINALE. Skok od 7 metara je bio dovoljan

Tokio 2021

IVANA ŠPANOVIĆ SE PLASIRALA U FINALE. Skok od 7 metara je bio dovoljan

01. 08. 2021 - 08:26
0
Shares

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović obezbedila je plasman u finale Olimpijskih igara u skoku udalj skokom od 7,00 metara, što je bio najbolji rezultat u čitavim kvalifikacijama. Ona će se za odličje boriti sa u noći između ponedeljka i utorka od 03.50 časova.

Posle uspešnog skoka, Ivana je sa osmehom razgovarala za medije u Japanu, istakavši u šali da je mnoge iznenadila.

- Iznenadila sam vas, priznajte - rekla je Španović za Blic.

Potom se osvrnula na svoj prvi nastup u Tokiju, koji je bio i više nego uspešan.

- U principu, prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6,75 tako da nam samo sada ostaje da podignemo još dodatno raspoloženje i formu.

Kaže da joj vremenski uslovi u Tokiju odgovaraju, što inače nije slučaj sa ostalim sportistima.

- Meni je generalno super jer sam stigla kao i uvek dva dana pred takmičenje kada smo odradili prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste prilično toplo danas bilo, ali sreća što smo u hladu i što ćemo biti u hladu i za finale. To je olakšavajuća okolnost. Još da dobijemo malo vetar u leđa i to je to.

Kaže da će se danas odmoriti, a da onda slede pripreme za finale.

- Danas malo da odmorim, sutra da sve malo doziramo i ostaje u utorak da isporučim ono što toliko dugo želim da se desi. Brišemo šta je danas bilo, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam.

Kaže da ono najbolje od nje još nismo videli. To je sačuvala za finale.

- Moj trener Goran Obradović da je mogao iz kreveta samo da me pusti da skačem to bi uradio, bukvalno mi ništa nije dao da radim za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale. Generalno, kako je ispala zimska sezona, toliko je dobro počela letnja sezona i drago mi je što sam vezala tri bitna takmičenja. Falile su Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ja posle Stokholma sam otišla na pripreme, pa smo iz tog takmičarskog ritma samo doštelovali sve do perfekcije i to je to - zaključila je Ivana u razgovoru za Blic posle kvalifikacija.

Sport.ba/Telegraf

Učitaj još novosti