01. 08. 2021 - 08:57
SENZACIJA NA RUKOMETNOM TURNIRU U TOKIJU
907
Shares
SENZACIJA NA RUKOMETNOM TURNIRU U TOKIJU

Tokio 2021

SENZACIJA NA RUKOMETNOM TURNIRU U TOKIJU

01. 08. 2021 - 08:57
0
Shares

Nevjerovatno zaista
Rukometna reprezentacija Portugala senzacionalno je poražena od Japana u posljednjem kolu grupe B na Olimpijskim igrama u Tokiju, bilo je 31:30, te su tako Portugalci ostali bez plasmana u četvrtinu finala.

Japance je do pobjede vodio Rennosuke Tokuda sa šest golova dok je Hiroki Motoki dodao pet, a Remi Anri Doi i Yuto Agarie su susret završili sa po četiri gola. Yuta Iwashita je imao osam, a Motoki Sakai tri odbrane.

Kod Portugalaca najbolji su bili Joao Ferraz, Rui Silva, Antonio Areia i Andre Gomes sa po četiri gola dok su Alexis Borges i Luis Frade dodali po tri. Humberto Gomes je imao 11 odbrana.

Portugal - Japan 30:31 (14:16)

U drugoj utakmici ove grupe Egipat je bio bolji od Bahreina rezultatom 30:20 čime su Egipćani ''zacementirali'' svoje mjesto u četvrtini finala. 

Ahmed Elahmar je vodio Egipat do pobjede sa pet golova dok su Omar Elwakil, Seif Elderaa i Ahmed Mesilhy dodali po četiri. Mohamed Eltayar je imao 15 odbrana.

Kod Bahreina najbolji je bio Ahmed sa četiri gola dok su Almaqabi i Mohamed susret završili sa po tri postignuta pogotka. Ali je imao devet, a Mahfoodh tri odbrane.

Sport.ba/Sport1

Učitaj još novosti