01. 08. 2021 - 17:53
Tuka se emotivno ‘slomio‘ nakon utrke i pao na stazu, a onda...
907
Shares
Tuka se emotivno ‘slomio‘ nakon utrke i pao na stazu, a onda je prišao Marokanac i oduševio sve reakcijom

TOKIO 2020

Tuka se emotivno ‘slomio‘ nakon utrke i pao na stazu, a onda je prišao Marokanac i oduševio sve reakcijom

Sport.ba
01. 08. 2021 - 17:53
0
Shares

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka izborio je finalnu utrku na Olimpijskim igrama u Tokiju.

30-godišnji Tuka je danas fantastično istrčao u polufinalu na 800 metara i zauzeo drugu poziciju koja ga je odvela u veliko finale.

Naš Tuka je utrku završio na drugom mjestu s vremenom 1:44.53, što mu je bio najbolji rezultat sezone, a ujedno ovo će mu biti prvo olimpijsko finale.

Uspjeh je i veći kada se zna da je nastupao u izuzetno teškoj trećoj polufinalnoj grupi gdje su mu rivali bili Jeffrey Riseles (Australija), Nijel Amos (Bocvana), Elliot Giles (Velika Britanija), Isaiah Jewett (SAD), Ferguson Cheruiyot Rotich (Kenija), Oussama Nabil (Maroko) i Pierre-Ambroise (Francuska).

Koliko je Amelu Tuki značio plasman u finale, najbolje je pokazala njegova proslava nakon trke kada se prepustio emocijama i pao na tartan stazu. 

Sjajan potez uradio je Marokanac Nabil Oussama koji je potapšao Amela po leđima i na određen način mu pokušao pružiti podršku i staviti do znanja da ga razumije.

Finalna utrka na 800 metara na rasporedu je u srijedu s početkom u 14:05 sati po našem vremenu kada će biti poznato ko će se okititi medaljama u Tokiju u ovoj atletskoj disciplini.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti