01. 08. 2021 - 21:21
OTKRIVEN DATUM PREMIJERE Na Netflixu stiže dugoočekivani...
907
Shares
OTKRIVEN DATUM PREMIJERE Na Netflixu stiže dugoočekivani dokumentarac o Mihaelu Šumaheru

OTKRIVEN DATUM PREMIJERE Na Netflixu stiže dugoočekivani dokumentarac o Mihaelu Šumaheru

01. 08. 2021 - 21:21
0
Shares

"Variety" javlja kako će dokumentarni film "Šumaher" o Mihaelu Šumaheru (Michael Schumacher) premijerno biti prikazan na Netflixu 15. septembra ove godine. 

U dokumentarcu će se pojaviti njegova supruga Korina (Corinna), njegovo dvoje djece Gina i Mik (Mick), te njegov brat Ralf, dok je njegova menadžerica Sabine Kehm ovo ostvarenje opisala kao poklon porodice voljenom suprugu i ocu.

Pored članova njegove porodice, u filmu će se pojaviti i njegovi nekadašnji rivali, te bitni ljudi iz njegove bogate karijere poput Žena Toda (Jean Todt), Bernija Eklestona (Bernie Ecclestone), Luke di Montecemola (Luca di Montezemolo), Flavija Brijatorea, Sebastijana Fetela (Vettel), Mike Hakinena (Hakkinen), Dejvida Kultharda (David Coulthard) i Dejmona Hila (Damon Hill).

- Mihael Šumaher redefinisao je profesionalni imidž vozača i postavio je nove standarde. U potrazi za savršenstvom nije štedio ni sebe, kao ni svoj tim, dovodeći ih tako do najvećih uspjeha. I danas je cijenjen u cijelom svijetu zbog svojih liderskih kvaliteta - rekao je Kehm.

Netflix je otkupio globalna prava na dokumentarac o sedmerostrukom svjetskom prvaku Formule 1 i predstavit će ga sredinom septembra ove godine. Dokumentarni film će prikazati privatne snimke i fotografije koje je porodica ustupila redateljima, pa će to biti prva prilika da javnost vidi u kakvom je stanju legendarni Nijemac koji je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na skijalištu u Francuskoj. Od tada i nema mnogo informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Učitaj još novosti