01. 08. 2021 - 23:08
Nadal prokomentarisao Đokovićevo 'pomračenje uma': Sreća pa...
907
Shares
Nadal prokomentarisao Đokovićevo 'pomračenje uma': Sreća pa nikog nije bilo na tribinama

TOKIO 2020

Nadal prokomentarisao Đokovićevo 'pomračenje uma': Sreća pa nikog nije bilo na tribinama

01. 08. 2021 - 23:08
0
Shares

Prvi teniser svijeta Novak Đoković imao je pomračenje uma u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, koji je na kraju izgubio protiv Pabla Karenja Buste (Carreno) sa 2:1.

Naime, srbijanski as je nakon jednog izgubljenog poena bacio reket na tribine, dok je drugi razbio na mreži, da bi onda odustao od meča za bronzu u miks paru sa Ninom Stojanović. Dobar dio svjetske javnosti jedva je dočekao da kritikuje Đokovića. Medije zanima i šta misle njegove kolege misle o potezima na meču sa Špancem, pa je tako Nadal na konferenciji za medije uoči turnira u Vašingtonu upitan za komentar.

Španski teniser je poručio da mu se ne sviđa to što je Novak uradio. Nadal smatra da bi Đoković kao svjetski broj jedan i uzor mnoge djece širom sveta trebalo da izbegava ponašanje koje je prikazao u meču protiv Pabla Karenja Buste u Tokiju.

- Cijenim to što se ispričao poslije toga ali treba izbjegavati ovakve situacije. Pogotovo ljudi kao što je Đoković koji su uzor djeci. On je svjetski broj jedan i jedan od najboljih u historiji. Sreća pa nije bilo nikoga na tribinama i da se ništa više nije desilo. Ali neke stvari se dešavaju s vremena na vrijeme i treba ih izbjegavati. Kada se takve stvari dese, onda se ne šalje lijepa slika u svijet. Čudno je da neko ko je toliko uspješan, reaguje na takav način s vremena na vrijeme. Ali na kraju krajeva, on je jako takmičarski nastrojen sportista i zbog toga reaguje tako - rekao je Nadal.

Na pitanje očekuje li da Novak osvoji i četvrti grend slem u sezoni za mjesec dana u Njujorku, Španac je odgovorio:

- Već je osvojio tri. A kad je osvojio tri zašto ne bi i četiri? Nemam dilemu da može to da uradi. Igra se na tvrdoj podlozi koja je njegova najbolja. Naravno, to je teško jer će biti još momaka koji žele da osvoje grend slem titulu, ali on je favorit. Ono što je on ostvario ove sezone je nešto nevjerovatno. I zato verujem da može do kalendarskog slema.

Ponovio je i da mu je drago što je njegov sunarodnik došao do medalje.

- Veoma sam sretan zbog njega i Španije. Pablo će ovu pobjedu pamtiti do kraja života jer je to nezaboravan momenat. Za mene su olimpijska zlata veoma posebni uspjesi - poručio je Nadal koji je 2008. godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Učitaj još novosti