01. 08. 2021 - 23:39
HAMILTON IPAK ZAVRŠIO DRUGI Fetel diskvalifikovan sa utrke za...
907
Shares
HAMILTON IPAK ZAVRŠIO DRUGI Fetel diskvalifikovan sa utrke za Veliku nagradu Mađarske

VN MAĐARSKE

HAMILTON IPAK ZAVRŠIO DRUGI Fetel diskvalifikovan sa utrke za Veliku nagradu Mađarske

01. 08. 2021 - 23:39
0
Shares

Njemački vozač i član Aston Martina Sebastian Fetel (Vettel) diskvalifikovan je sa Velike nagrade Mađarske, te je tako izgubio drugo mjesto osvojeno na današnjoj utrci. 

On je tokom čitave utrke bio blizu Estebana Okona (Ocon), ali ga nije uspio prestići, pa se morao zadovoljiti mjestom ispod vozača Alpininog bolida. Fetel je odmah nakon utrke bolid parkirao pored staze, a prilikom pregledavanja istog ustanovljeno je da je u rezervoaru bilo manje goriva od minimalno naložene. 

Naime, u rezervoaru Fetelovog bolida bilo je 0.3 litara goriva, a minimalna količina koju bi sudije trebale izvući iz bolida je 1 litar. Nakon pregledavanja bolida njemački vozač se našao pod istragom, a večeras je stigla odluka o njegovoj diskvalifikaciji.

Tako će doći do pomjerenja pozicija, pa će Luis Hamilton (Lewis) skočiti na 2. mjesto, dok će 3. pripasti Karlosu Saincu (Carlos Sainz).Hamilton je ovako samo povećao prednost u konačnom poretku za dva poena odnosu na Maksa Ferstapena (Max Verstappen), pa tako sada ima osam bodova više (195-187).

Učitaj još novosti