02. 08. 2021 - 16:12
Samir Zeljković: Još uvijek sve izgleda kao san
907
Shares
Samir Zeljković: Još uvijek sve izgleda kao san

UZDANICA FK VELEŽ

Samir Zeljković: Još uvijek sve izgleda kao san

02. 08. 2021 - 16:12
0
Shares

Stameni stoper Veleža Samir Zeljković, koji je u evropskim utakmicama „Rođenih“ dokazao da je ponovo u reprezentativnoj formi, još sumira utiske iz velikog atinskog trijumfa protiv AEK-a i plasmana u treće pretkolo Konferencijske lige.

- Još uvijek sve izgleda kao san, ističe Zeljković i dodaje:

- Utisci se polako sliježu, a zadovoljstvo još više raste kada vidim koliko naša pobjeda znači za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Zeljković je u Atini pretrčao 11,86 kilometara. Više od njega istrčao je samo Haris Ovčina – 12,86 kilometara, što nije karakteristično za defanzivce da budu među najboljim „trkačima“ utakmica.

- Ispunili smo snove hiljadama „Rođenih“ koji su na ovo predugo čekali. Biti dio Veleža i crvene porodice nema cijenu. To je klub raje, ljubavi, prkosa i ponosa. Hvala puno svima na čestitkama! Neka vječno živi mostarski gigant i svi njegovi navijači, najbolji u BiH - kaže Zeljković za Avaz.

Narednu evropsku utakmicu (četvrtak) Velež igra protiv švedskog Elfsborga.

- Svi znamo da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, koja je, također, u odličnoj formi (moldavski Milsami, koji je eliminirao Sarajevo, u dvomeču pobijedili sa 9:0 – op.a.). Međutim, mi vjerujemo u sebe i nadamo se prolazu dalje - optimista je Zeljković.

U međuvremenu, „Rođeni“ će danas (20 sati) odigrati domaći prvenstveni duel protiv Rudar Prijedora.

- Neće to biti lagana utakmica... Nas zanima samo pobjeda. Iako u Mostaru vlada velika evropska euforija, Premijer liga BiH je za nas veoma bitna, tako da ćemo dati sve od sebe, ko god bude igrao, za novu pobjedu. Nadam se da ćemo nastaviti seriju dobrih rezultata – zaključio je Zeljković.

Na pitanje očekuje li novi poziv u naš državni tim, Zeljković odgovara.

- Moje je da igram i dajem sve od sebe u svakoj utakmici. Već sam imao priliku da osjetim čari naše reprezentacije, ali, nažalost, zbog korone nisam debitirao. Nadam se da će i to doći, jer poziv i nastup za reprezentaciju je nešto neopisivo, san svakog fudbalera – naglasio je.

Učitaj još novosti