02. 08. 2021 - 22:34
Dudić nakon poraza: Mislio sam da imam 20 igrača, sad su me...
907
Shares
Dudić nakon poraza: Mislio sam da imam 20 igrača, sad su me demantovali

PREMIJER LIGA BIH

Dudić nakon poraza: Mislio sam da imam 20 igrača, sad su me demantovali

02. 08. 2021 - 22:34
0
Shares

Veležov niz nepobjedivosti u Premijer ligi BiH je večeras prekinut, pošto su Rođeni nakon 21 uzastopne utakmice bez poraza danas izgubili od Rudara iz Prijedora (2:0). Trener "Rođenih" Feđa Dudić je nakon utakmice preuzeo glavni dio krivnje na sebe. Na konstataciju da je meč protiv AEK-a ostavio traga na ekipi, Dudić je rekao da to nije pravi razlog poraza.

- Ostavio je danak, ali nije to pravi razlog poraza. Trebamo biti realni, čestitam Rudaru na potpuno zasluženoj pobjedi. Preuzimam glavni dio krivnje jer sam ja odredio sastav, ali moraš dati 100% kada te stavim da igraš. Da smo stavili 11 igrača iz Atine bilo bi 0:5 i potrošili bi nešto više. Govorio sam da smo proširili tim, da imamo 20 igrača i sad su me demantovali. Karma je čudo - rekao je Dudić te nastavio:

- Digli smo se malo nakon AEK-a i dotakli nebo… Bolje da se desilo sada ovdje nego poslije. Kako radiš – tako ti se vrati. Znamo mi zbog kojih stvari danas nismo pokazali najbolje, ali to je za svlačionice.

- Zgusnut je raspored, ali tako smo htjeli. Ako hoćeš da igraš Evropu, moraš biti spreman da igraš na dva fronta. Lijepo je igrati Evropu, ali Premijer liga je prioritet. Elfsborg će biti svježiji, čeka nas umjetna trava. Ako budemo igrali kao danas, nemamo se čemu nadati - zaključio je trener Veleža.

Učitaj još novosti