03. 08. 2021 - 07:30
ISPOVIJEST DONČIĆEVOG DEDE S KOSOVA: Kad Luka ovdje baci loptu...
907
Shares
ISPOVIJEST DONČIĆEVOG DEDE S KOSOVA: Kad Luka ovdje baci loptu u koš, MOGU DA UMREM!

NEĆE NIKAD IGRATI ZA KOSOVO, A ZAŠTO BI?

ISPOVIJEST DONČIĆEVOG DEDE S KOSOVA: Kad Luka ovdje baci loptu u koš, MOGU DA UMREM!

03. 08. 2021 - 07:30
0
Shares

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Luka Dončić vuče korijene s Kosova, ali je slovenačkom reprezentativcu zabranjeno da posjeti rođake koji i dalje žive tamo.

NAGRADA ZA BRILJANTNE PARTIJE Dončić dobio ponudu koja se NE ODBIJA: Jokić i mnoge zvijezde ovo mogu sanjati, biće plaćeniji i od LeBrona

Stojan Dončić (65) je brat Lukinog dede i živi u selu Biča koje se nalazi u Drenici, između opština Кlina i Srbica. Njegov rođeni brat Srbobran je sa suprugom početkom osamdesetih otišao u Sloveniju gdje je dobio sina Sašu, a zatim i unuka Luku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

- Svi gledamo Luku bez obzira gdje igra, on je naša krv. Puno mi je srce. Često puta kako ja, tako i ostali članovi porodice zaplačemo. Vrlo sam ponosan, a zahvaljujući Luki, jako smo popularni. Gdje god da se pojavimo, pitaju šta nam je Dončić. Ipak, moram reći da smo mi vrlo skromni, pa se Lukom i ne hvalimo. Čujemo se povremeno, vrlo je zauzet. Dosta Albanaca pita da li sam Lukin rođak. Mada, ponekad izbjegavam da kažem da sam mu deda-stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za Kosovo. Možda nekad, kada bi Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo.  Neće da igra nikad! Luka želi da dođe, ali njegov klub mu brani, jer smatra da nije bezbijedno. Dočekaću da Luka dođe i baci ovu loptu u koš, prije toga neću umreti, dok ne vidim kako oni bacaju loptu- rekao je Stojan “RTV KiM”.

Učitaj još novosti