06. 09. 2021 - 16:05
Novi skandal na pomolu
907
Shares
FOTO GALERIJA
06. 09. 2021 - 16:05
Tema o kojoj se u bh. fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je utjecaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nacionalni dres. Pojedini igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne bilježe nastupe. N1 televizija došla je u posjed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine. Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH. “Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske. Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mjesto u nacionalnoj selekciji, piše N1. Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent prije vremena također upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju bh. fudbalom. Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja press konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivaylo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima. Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio “Nikako.” Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mjesto u reprezentaciji faktički kupljeno bit će to udarac od kojeg se vjera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti. Prenosi Sport1.

Kako se rezerviše mjesto u reprezentaciji BIH?

Novi skandal na pomolu

06. 09. 2021 - 16:05
0
Shares

Tema o kojoj se u bh. fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je utjecaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nacionalni dres.

Pojedini igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne bilježe nastupe.

N1 televizija došla je u posjed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske.

Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mjesto u nacionalnoj selekciji, piše N1.

Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent prije vremena također upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju bh. fudbalom.

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja press konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivaylo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio “Nikako.”

Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mjesto u reprezentaciji faktički kupljeno bit će to udarac od kojeg se vjera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti. Prenosi Sport1.

Učitaj još novosti