14. 10. 2021 - 09:00
Monaco očekuje novu veliku finansijsku injekciju: Nakon...
907
Shares
Monaco očekuje novu veliku finansijsku injekciju: Nakon Mbappea i Silve na redu je veznjak kojeg želi ponajbolji klub planete

REAL KRENUO PO TALENTOVANOG FRANCUZA

Monaco očekuje novu veliku finansijsku injekciju: Nakon Mbappea i Silve na redu je veznjak kojeg želi ponajbolji klub planete

14. 10. 2021 - 09:00
0
Shares

Monaco unazad nekoliko godina stvara velike talente koje kasnije kroz koju godinu kada stasaju i postanu zvijezde prodaju za veoma veliki novac.

Čist primjer te politike jeste Bernardo Silva i Kylian Mbappe gdje je klub njihovom prodajom inkasirao gotovo 200 miliona eura.

Mbappe je bio izdanak škole Monaca, dok su Silvu doveli iz Porta za oko 15 miliona eura. Politika kluba se itekako isplati, a mogli bi tokom sledećeg ljeta takođe da zarade pozamašnu sumu novca. U svom timu Niko Kovač ima nekoliko vrhunskih igrača i velikih talenata koje će u narednom periodu prodati i sigurno dobro zaraditi.

Prvi koji bi mogao napustiti klub i dobro napuniti kasu kluba sa stadiona Luis-II, jeste Aurelien Tchouameni za koga su zainteresovana 2 velikana. Španska Marca navodi da su Juventus i Real Madrid zainteresovani za mladog 21-godišnjeg Francuza. 

Tchouameni se smatra jednim od najboljih veznjaka u Ligue 1 i nije ni čudo što ga velikani žele u svojim redovima.Ovo je zlatna prilika da Monaco opet dobro zaradi, a spominje se cifra od čak 60 miliona eura da bi klub iz Kneževine mogao dobiti. Ukoliko nastavi sa pružanjem sjajnih partija mogao bi Monaco da zaradi i znatno veći novac.

Realu je prijeko potreban jedan kvalitetan veznjak koji će zamjeniti Luku Modrića, ako postoji neko ko ga može adekvatno zamjeniti, koji na kraju sezone najvjerovatnije napušta Santiago Bernabeu. Iako će Niko ostati bez prve zvijezde, uprava Monaca zadovoljno trlja ruke jer bi taj novac mogli uložiti u neke nove mlade igrače. 

Ostaje da sačekamo i vidimo ko će prvi krenuti u napad i biti konkretniji, a do ljetnog prelaznog roka je ostalo jako puno.

Učitaj još novosti