21. 10. 2021 - 18:31
SUTRA DONOŠENJE PRESUDE BENZEMI: Tužilac traži zatvrosku kaznu
907
Shares
SUTRA DONOŠENJE PRESUDE BENZEMI: Tužilac traži zatvrosku kaznu

Afera

SUTRA DONOŠENJE PRESUDE BENZEMI: Tužilac traži zatvrosku kaznu

21. 10. 2021 - 18:31
0
Shares

Benzema je optužen kao saučesnik u slučaju ucjene protiv nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

Napadač Reala bio je posrednik između Valbuene i ljudi koji su tražili novac kako ne bi objavili sporni snimak na kojem je Valbuena, koji je sve prijavio policiji.

Suđenje u ovom slučaju počelo je jučer, a danas je tužioc zatražio kazne u ovom slučaju.

Benzema bi na kraju mogao proći bez zatvorske kazne. Za njega je tužioc predložio kaznu od 10 mjeseci uslovno i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Presuda u ovom slučaju bit će donijeta sutra.

Snimak dokazuje da je Karim znao za ucjenu
Karim Benzema se nije pojavio na suđenju, ali je pušten snimak na kojem je Karim razgovarao sa jednim od optuženih za ucjenu Valbuene.

"Vidio sam ga. Ne shvata nas ozbiljno. Rekao sam Valbueni, ako želiš da uništimo snimak, sastani se sa mojim prijateljom. Bez policije, bez advokata. Djibril Cisse je uradio isto. Platio je", riječi su Karima Benzeme.

Mathieu Valbuena je razočaran što se Karim nije pojavio na suđenju.

"Ovaj slučaj se povlači šest godina. Svi su tu, samo Karima nema. Šteta što je tako. Čekamo na ovo šest godina i koliko god budem trebao čekati, to ću učiniti samo da se ovo završi".

Valbuena je bio i jedan od svjedoka i govorio je o Benzemi.

"Insistirao je da se sretnem sa nekim,a li mi nije rekao ime. Shvatio sam da je dio svega i osjećao sam kao da želi da me zaplaši".

Na pitanje Benzeminog advokata Maitrea Veya zašto nije odmah prijavio sve policiji, Valbuena je odgovorio.

"Smatrao sam da to treba ostati između nas. Želio sam zaštiti Benzemu, reprezentaciju. Bili smo saigrači, imali smo normalne odnose u reprezentaciji, ali nismo se viđali van terena. Nadao sam se da naš razgovor nikad neće izaći u javnost".

Istakao je i kako Benzema nikad nije tražio novac od njega.

"Nikad nismo razgovarali o novcu. Uvijek sam to govorio, ali nije mi želio pomoći i reći mi da je ovo ozbiljno. Nikad ne bih podigao optužnicu da sam znao da je Benzema uključen u sve", rekao je Valbuena.

Optuženi Karim Zenati, koji je prijatelj sa Benzemom od malih nogu, tvrdi da je razgovarao sa Karimom na zahtjev Mustaphe Zouaouija.

"Tražio je od mene da razgovaram sa Benzemom o snimku. Našli smo se u restoranu i da sam imao imalo sumnje da se radi o ucjeni, ne bih uvukao Karima u sve".

Učitaj još novosti