24. 10. 2021 - 22:50
Sjajna utrka u Austinu: Verstappen slavio ispred Hamiltona i...
907
Shares
Sjajna utrka u Austinu: Verstappen slavio ispred Hamiltona i povećao prednost u ukupnom poretku

FORMULA 1

Sjajna utrka u Austinu: Verstappen slavio ispred Hamiltona i povećao prednost u ukupnom poretku

24. 10. 2021 - 22:50
0
Shares

Nizozemac Max Verstappen pobijedio je na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu i tako povećao prednost u odnosu na najvećeg rivala Lewisa Hamiltona. 

Utrka na stazi u Austinu bila je zanimljiva od prvog do posljednjeg kruga, a na kraju je pobjedu odnio vozač Red Bulla zahvaljujući sjajnim taktičkim odlukama svog tima. 

Hamilton je na startu pretekao Verstappena koji je odlučio da ode u boks već u 11. krugu, a njegov primjer je slijedio Britanac koji je otišao u boks tri kruga kasnije, pa se na stazu vratio sa šest sekundi zaostatka za nizozemskim vozačem.

Nizozemac je ponovo otišao u boks u 30. krugu i vratio se na treću poziciju sa 16 sekundi zaostatka za Britancem koji je u boks otišao u 38. krugu. Hamilton se na stazu vratio sa 7.8 sekundi zaostatka za Veratappenom, a sedam krugova prije kraja, Britanac je prišao Nizozemcu na ispod dvije sekunde razlike. 

U posljednjem krugu, Hamilton je prišao Verstappenu na ispod sekunde zaostatka, bio je u DRS zoni, ali je Nizozemac vozio fantastično i tako osigurao novu pobjedu u ovoj sezoni Formule 1. 

Sada Verstappen ima 287.5 bodova, a Hamilton 12 manje, 275.5. Sljedeća utrka je za Veliku nagradu Meksika na stazi ''braće Rodriguez'' 7. novembra.

Poredak na utrci za Veliku nagradu SAD-a:

1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Perez, 4. Leclerc, 5. Ricciardo, 6. Sainz, 7. Bottas, 8. Norris, 9. Tsunoda, 10. Vettel...

Učitaj još novosti