26. 10. 2021 - 15:40
ITALIJAN DRUGI PUT MEĐU ELITOM Berrettini šesti teniser koji...
907
Shares
ITALIJAN DRUGI PUT MEĐU ELITOM Berrettini šesti teniser koji je osigurao nastup na ATP završnici

TORINO

ITALIJAN DRUGI PUT MEĐU ELITOM Berrettini šesti teniser koji je osigurao nastup na ATP završnici

26. 10. 2021 - 15:40
0
Shares

Italijan Mateo Beretini (Matteo Berrettini) šesti je teniser koji je osigurao nastup na završnom ATP turniru koji će se po prvi put održati u Torinu.

Beretiniju je to uspjelo nakon pobjede u prvom kolu turnira u Beču gdje je sa 7:6 (3), 6:3 svladao Australca Alekseja Popirina (Alexei Popyrin).

Za Beretinija (25), trenutno sedmog igrača na ATP listi, ovo će biti drugi nastup na završnici. Prvi put mu je to uspjelo prije dvije godine u Londonu. Ovog puta pridružit će se Srbijancu Novaku Đokoviću, Rusu Danilu Medvedevu, Grku Stefanosu Cicipasu (Tsitsipas), Nijemcu Aleksandru Zverevu (Alexander) i Rusu Andreju Rubljovu, koji su već osigurali nastup na posljednjem turniru sezone.

Za zadnju "kartu" za Torino sada se takmiče četvorica tenisera Norvežanin Kasper Rud (Casper Ruud), Poljak Hubert Hurkač (Hurkacz), Italijan Janik Siner (Jannik Sinner, 2.845) i Britanac Kameron Nori (Cameron Norrie).

Prije Torina, gdje se završnica igra od 14. do 21. novembra, teniseri pred sobom imaju turnir u Beču (500 bodova za ATP listu) i posljednji Masters u Parizu sljedeće sedmice (1.000 ATP bodova).

Učitaj još novosti