30. 10. 2021 - 22:21
Ima samo 8 godina i 30 kg, ONA JE NAJJAČA DJEVOJČICA NA...
907
Shares
Ima samo 8 godina i 30 kg, ONA JE NAJJAČA DJEVOJČICA NA SVIJETU: Evo kako izgleda, diže tegove od 90KG (FOTO)

RORY VAN ULFT

Ima samo 8 godina i 30 kg, ONA JE NAJJAČA DJEVOJČICA NA SVIJETU: Evo kako izgleda, diže tegove od 90KG (FOTO)

30. 10. 2021 - 22:21
0
Shares

Ova djevojčica iz Otave, visoka je samo 120 centimetra i diže tegove od 90 kilograma, bez problema! Sa ponosom kaže da je počela da se bavi ovim sportom sa samo pet godina

Rori van Ulft nedavno je dobila titulu najmlađeg šampiona u dizanju tegova u kategoriji do 30 kilograma. Ovim je uspela da postane najmlađa amerikanka koja je proglašena nacionalnom prvakinjom, u istoriji. 

249205122-397162072115783-6442499572573250370-n

- Bilo bi pošteno reći da je Rori najjača djevojčica na svijetu - rekao je njen skromni otac za "Daily Mail".

Iako je i djevojčica sama svjesna da se bavi jednim "neobičnim" sportom i sama kaže da joj to nije jedini hobi. Pored dizanja tegova, mala Rori se bavi i gimnastikom.

- Na osnovu postignutog u takmičenjima, Rori nije samo najjača osmogodišnjakinja među djevojčicama, već među svom djecom na svijetu koji su ikada živjeli, a za koje postoje provjerljivi rezultati takmičenja - objasnio je njen otac Kavan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

Međutim, Rori sebe najprije vidi kao gimnastičarku, a za ovaj sport odvaja čak devet sati sedmično, kako bi uvježbala svoje tielo - dok trenungu sa tegovima posvećuje samo četiri sata. 

- Više volim gimnastiku od dizanja tegova, jer u gimnastici ne moram ništa da dižem preko glave - rekla je djevojčica i dodala je da voli da postaje jača.

U pogledu relativne snage u poređenju sa svim nacionalnim šampionkama u razvojnim uzrasnim i težinskim kategorijama najnižih djevojaka, koje se razlikuju od zemlje do zemlje. Trenutno se ne takmiči niko bolji od male Rori. 

Pored toga što Rori privlači pažnju svojom nevjerovatnom snagom, ona na takmičenjima nosi privremene tetovaže, koje voli i smatra da su kulturne i poželjne.

Njeni roditelji takođe kažu da ona nema trenutne olimpijske ambicije jer je tako mlada, a Rori dodaje: "Takve stvari mi zapravo nisu bitne."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

Rori redovno ide u školu, a njeni roditelji ističu da je ona jedno veoma inteligentno i sposobno dijete. Takođe, djevojčica ističe da je djeca ne maltretiraju, ali veruje da je to zato što je stvarno voli, a ne zbog snage.

Učitaj još novosti