01. 11. 2021 - 23:30
"Htio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača, ali oni ne znaju...
907
Shares

"Htio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača, ali oni ne znaju još žele li igrati za BiH"

01. 11. 2021 - 23:30
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu pred mečeve protiv Mađarske.

Rukometaši naše zemlje će se naredna tri dana pripremati u Sarajevu za dva prijateljska susreta protiv selekcije Mađarske.

Prvi meč protiv Mađarske igra se u petak od 17:15 sati, dok je drugi meč na rasporedu već u subotu u 12 sati. Oba meča igraju se u Budimpešti.

Svoja očekivanja pred ove utakmice otkrio je i selektor naše selekcije Ivica Obrvan.

"Ovu EHF sedmicu smo željeli iskoristiti da okupimo nekolicinu mlađih igrača za prijateljske mečeve s Mađarskom. Da vidimo mogućnosti mladih igrača i koliko na njih možemo računati u budućnost. Bit će nas 19 jer su Pavlović i Perić otkazali dolazak. Bez obzira što igramo s vrlo jakom ekipom Mađarske nadam se da ćemo se dobro pripremiti i suprostaviti. Prije svega bez nekog rezultatskog imperativa i glavni plan i ideja okupljanja je da vidimo stanje među mladim igračima i koliko možemo na neke od njih u budućnosti računati", rekao je Obrvan i dodao.

"Talenti postoje, ali s njima treba raditi i razvijati ih kroz klubove ili kada biraju odlazak vani da izaberu pravu sredinu u kojoj će se razvijati. Ono što me ne raduje kao selektora, bez da govorim imena, želio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača koji su uzeli rezervu da vide da li žele igrati za BiH i da li im je to pravila odluka. To me iznenađuje jer je nekada bilo da ne spavaš dva dana kada te selektor zove u reprezentaciju. Po tome vidim da bi se tu neke stvari trebale promijeniti".

Izvor:sportsport

Učitaj još novosti