04. 11. 2021 - 17:08
Adnan Ćatić otkrio kada odlazi u boksersku penziju
907
Shares
Adnan Ćatić otkrio kada odlazi u boksersku penziju

Adnan Ćatić otkrio kada odlazi u boksersku penziju

04. 11. 2021 - 17:08
0
Shares

Prije 11 mjeseci bivši bokserski svjetski prvak u srednjoj i supersrednjoj kategoriji Adnan Ćatić, poznat i kao Felix Sturm (42), vratio se saradnji s promotorskom kućom Universum koja je organizovala njegove borbe na početku karijere, ali nakon svađe odlučio je napustiti, piše Express.

Kako prenosi njemački “Express”, Ćatić je imao dvije svađe s vlasnicima, nakon čega je prekinuo saradnju i sada sa svojim dugogodišnjim menadžerum Rolandom Bebakom želi osnovati vlastiti fitness lanac.

Šef Universuma Ismail Ozen-Otto poručio je da nije spreman komentarisati ovu vijest.

“To nije važno za Universum i uskoro ćemo komentarisati”, poručio je Ozen-Otto.

Na posljednjim Universumovim eventima, uvijek su se na otvaranju borili talenti iz Sturm-Gyma, ali sam Ćatić nakon povratka u ring nije mogao dobiti renomiranog protivnika, zbog čega je i “puklo” u saradnji s poznatom promotorskom kućom.

Prvo su propali pregovori s Jurgenom Brahmerom (43), zatim su pregovori s Vincentom Feigenbutzom (26) zapeli, tako da još uvijek čeka narednog rivala. Prošle sedmice u razgovoru za čuveni bokserski magazin “The Ring” rekao je:

“Nadam se da ću odraditi još tri ili četiri borbe. Onda ću napraviti mjesta za mlađu generaciju. Ja sam kao posljednji ratnik ovdje u Njemačkoj”, kazao je Ćatić.

Podsjetimo, Ćatić je posljednju borbu imao u junu ove godine kada je u jubilarnoj 50. borbi u profesionalnoj karijeri održanoj u dvorani Universum u Hamburgu, jednoglasnom sudijskom odlukom savladao Kosovara Musu Avdimetaja (24).

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, prvi put je boksovao u poluteškoj kategoriji jer je tokom karijere nastupao u lakšim kategorijama – srednjoj i supersrednjoj u kojima je bio prvak svijeta.

Bh. bokser se u decembru 2020. godine nakon skoro pet godina ponovo vratio u ring te je pobijedio Nijemca Timu Rosta (29) sudijskom odlukom nakon 10 odlično odrađenih rundi.

U 50 dosadašnjih borbi tokom sjajne karijere ostvario je 42 pobjede, 5 poraza i 3 remija.

Učitaj još novosti