04. 11. 2021 - 18:39
Legendarni Luis Suarez: "Dajte Lewandowskom Zlatnu loptu ili...
907
Shares
Legendarni Luis Suarez:

Legendarni Luis Suarez: "Dajte Lewandowskom Zlatnu loptu ili ću mu ja dati moju"

04. 11. 2021 - 18:39
0
Shares

Glasanje za Zlatnu loptu za ovu sezonu je odavno završeno, no i dalje se u javnosti špekulira s imenom pobjednika.

Neki bi rado na tronu vidjeli Roberta Lewandowskog, drugi smatraju da je Mo Salah najbolji, treći pak žele s nagradom vidjeti Benzemu, četvrti smatraju da je osvajanje Cope dovoljan argument da Messi opet podigne Zlatnu loptu, dok peti smatraju da su Euro i Liga prvaka garancija da Jorginho mora biti laureat.

No čini se da je Robert Lewandowski prvi favorit. Posebice zbog toga što ga je lani zbog pandemije ta nagrada zaobišla. Podsjetimo, France Football je lani odlučio da neće nitko dobiti trofej.

Luis Suarez, legendarni igrač Barce i Intera iz 60-ih te osvajač Zlatne lopte 1960., smatra da je Lewandowski zaslužio trofej.

''Dovraga, dajte Robertu Lewandowskom Zlatnu loptu ili ću mu ja dati moju'', kazao je jedini španjolski osvajač Zlatne lopte u povijesti za jednu španjolsku televiziju.

Suarez je bio jedan od najboljih svjetskih igrača u svoje doba. U Barci je igrao od 1955. do 1961. i osvojio je dva puta naslov prvaka i dva puta Kupa kralja. S Interom je dva puta bio prvak Europe, a sa Španjolskom je uzeo Euro 1964.

Bio je Zlatna lopta 1960., dva puta je bio drugi u glasanju i jednom treći.

Učitaj još novosti