24. 08. 2022 - 22:57
TOP 20 NAJVEĆIH TRANSFERA OVOG LJETA Ples novca od kojeg mozak...
907
Shares
TOP 20 NAJVEĆIH TRANSFERA OVOG LJETA Ples novca od kojeg mozak staje: Top 5 je apsolutno iznenađujući (nema Haalanda, Raphinhe, Gabriela Jesusa...)

SPORT.BA ANALIZIRA

TOP 20 NAJVEĆIH TRANSFERA OVOG LJETA Ples novca od kojeg mozak staje: Top 5 je apsolutno iznenađujući (nema Haalanda, Raphinhe, Gabriela Jesusa...)

Sport.ba
24. 08. 2022 - 22:57
0
Shares

Ljetni prijelazni rok ulazi u sami finiš, a mi vam donosimo pregled najvećih transfera koji su do sada ozvaničeni. Pa da krenemo redom.

Aurélien Tchouameni je prvo ime do sada, a prema podacima Transfermarkta njegov prelazak iz Monaca u Real vrijedio je 80 miliona eura. Interesantno je da se do sada nije uspio nametnuti kao starter kod Ancelottija, ali to bi itekako mogao promijeniti odlazak Casemira.

Darwin Nunez (Benfica - Liverpool) plaćen je pet miliona manje i već je oduševio navijače Redsa, mada je pokazao i svoju prgavu stranu (crveni karton u pretprošlom kolu).

Na trećem mjestu je Casemiro, kojeg je United platio nešto više od 70 miliona eura i od njega se očekuje da donese mnogo Crvenim đavolima.

Bayern je za usluge sjajnog Matthijsa de Ligta platio Staroj dami 67 miliona eura i već mu se itekako isplatio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Potpuno iznenađujuće na petom mjestu je Marc Cuccurella koji je iz Brightona stigao u redove Chelseaja za nestvarnih nešto više od 65 miliona eura.

Tu je zatim Erling Haaland (Man. City), a Top 10 čine još Richarlison (Tottenham); Raphinha (Barcelona), Lisandro Lopez (Man. United) i Sterling (Chelsea).

Gabriel Jesus briljira u dresu Arsenala i na 11. mjestu je po visini transfera ovog ljeta (52,20 miliona eura), a slijede ga Kounde (Barcelona), Kalvin Philips (Man. City), Robert Lewandowski (Barcelona), Mattheus Nunes (Wolves), Vitinha (PSG), Bremec i Chiesa (Juventus), a Top 20 zatvaraju Nuno Mendes (PSG) i Koulibaly (Chelsea).

Još malo je ostalo do kraja transfer roka, ali sigurni smo da će biti promjena u Top 20, jer su u najavi veliki transferi poput Alexandera Isaka u Newcastle, Tielemansa u Arsenal, Antonyja u Man. United itd.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti