29. 08. 2022 - 13:35
UHVAĆEN NA AERODROMU: Nevjerovatna bomba iz Barcelone!
907
Shares
UHVAĆEN NA AERODROMU: Nevjerovatna bomba iz Barcelone!

DE JONG NAVODNO ODLAZI U LONDON

UHVAĆEN NA AERODROMU: Nevjerovatna bomba iz Barcelone!

29. 08. 2022 - 13:35
0
Shares

Ekipa Barcelone ovog ljeta je napravila nekoliko fenomenalnih ulaznih transfera, ali bi u finišu prijelaznog roka mogla ostati bez Frenkieja de Jonga.

Dosta se u proteklom periodu govorilo o odlasku 25-godišnjeg fudbalera s Camp Noua. Špekulacije su se prethodnih dana malo umirile, ali danas se desila prava bomba.

Nizozemski fudbaler danas se našao na aerodromu u Barceloni. Koferi su mu bili u rukama, a njegovo odredište navodno je London.

Novinarima veznjak Barcelone nije želio ništa reći. Mirno je prošao pored kamera, potpisao je autograme dječacima koji su se našli u blizini i otišao je na let.

OVDJE pogledajte te scene.

Vrlo lako bi se moglo desiti da je ovo njegov definitivni odlazak iz kluba, a ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista i desiti jer svrha putovanja za London još nije poznata.

Ako se desi, Chelsea bi mogao biti njegov novi klub. Plavci su u posljednje vrijeme pokazivali interes za njega, a ranije je Manchester United činio sve kako bi ga doveo u svoje redove, piše Sportsport.ba.

De Jong je u proteklom periodu imao dosta problema s rukovodstvom Barcelone. Od njega su tražili smanjenje plate koju mu je dala prethodna uprava kluba.

Čak je Barca prijetila i tužbama zbog navodno nelegalnih ugovora. Potom su zatražili da barem smanji primanja jer je s gotovo 30 miliona eura bruto godišnje De Jong bio najplaćeniji igrač tima.

fzgzlesxeaa87uy

Navodno mu klub čak i duguje 20 miliona eura za neisplaćene ugovorne obaveze u proteklim sezonama.

Frenkie de Jong je na Camp Nou stigao 2019. godine iz Ajaxa za 75 miliona eura. Odigrao je 143 utakmic3 i postigao je 13 golova.

Učitaj još novosti