28. 09. 2015 - 18:18
Asmir Begović otkrio šta je stvarni razlog prelaska u Chelsea
907
Shares
Asmir Begović otkrio šta je stvarni razlog prelaska u Chelsea

SJAJNI GOLMAN

Asmir Begović otkrio šta je stvarni razlog prelaska u Chelsea

M. H.
28. 09. 2015 - 18:18
0
Shares

Bh. reprezentativac, Asmir Begović, ovog ljeta pojačao je Chelsea. Mnogi su bili skeptični, da će sjajni Trebinjac biti prikovan za klupu, ali on je na najbolji mogući način zamijenio povrijeđenog Courtoisa.

28-godišnji golman već je skupio preko 150 nastupa u Premiershipu za ekipu Stokea, a sa sjajnim odbranama nastavio je i u redovima aktuelnog prvaka.

Iako Plavcima ne ide baš najbolje, Asmir je svoj posao do sada odradio vrlo dobro.

Mnogi nisu vjerovali da može biti prava zamjena za veterana Petra Cecha, ali Begović ih je uvjerio u suprotno.

Naš sjajni čuvar mreže dao je zanimljiv intervju za Sport-magazine.co.uk, a mi vam prenosimo najzanimljivije detalje.

Jeste li imali ikakve rezerve prilikom potpisa, budući da za Chelsea brani jedan od najboljih svjetskih golmana?

"Zapravo, na to sam gledao s vedrije strane: radit ću svaki dan s jednim od najboljih golmana, s jednim od najboljih trenera golmana i naravno s jednim od najboljih, ako ne i naboljim, menadžerom. Naravno, znao sam da nisam u situaciji da ću biti neprikosnoven na golu, ali nikom nije Bogom dato da će igrati svaki meč", kazao je Begović.

Kakav je osjećaj raditi s Joseom Mourinhom svaki dan?

"Brzo zapravo možete se uvjeriti ko je on. Odnos koji ima sa svojim igračima, pažnja koju obraća na detalje i njegovo znanje o fudbalu je nevjerovatno. On gleda na fudbal na skroz drugačiji način od svih menadžera s kojim sam sarađivao."

Chelsea je slabo započeo ovu sezonu. Šta je glavni razlog tome?

"To je stvar koletkiva. Glavno je da kao igrači moramo raditi i igrati bolje. Naročito kada ste šampioni, tada je to znatno teže, jer svi vas žele pobijediti. Mi shvatamo da je to izazov, te ćemo biti znatno snažniji kako sezona odmiče."

Da li se Diego Costa isto ponaša na treninzima kao što je to bio slučaj na nekim posljednjim mečevima?

"Da. Mi apsolutno volimo Dijega i drago nam je što je s nama u timu. On je jedan od igrača koji su vrlo borbeni, a to je potrebno u igri. Isto pristupa i treninzima - svaki trening je za njega takmičenje. To je ono što ga čini jednim od najboljih napadača svijeta. Potakli smo da daje snagu ostatku tima."

Jeste li bili uspješni kao fudbaler?

"Pa, zabio sam pogodak protiv Southamptona (2013. u dresu Stokea). Ali nikada nisam igrao u polju. Već od samih početaka, od svoje četvrte, pete godine želio sam biti golman. Moj otac je bio čuvar mreže, te sam želio isto. Ipak, popravio sam igru nogama, jer to je veoma važno u modernom fudbalu."

Koji su Vaši ciljevi ove sezone?

"Prvenstveno, želim dokazati svima da sam sposoban da igram na visokom nivou. Da pokažem i sebi, ali i novim saigračima. To je moj početni cilj. Kada pogledamo kolektivno, došao sam ovdje da osvajam trofeje. Odigrao sam dosta mečeve u nekoliko posljednjih godina u Premiershipu, ali nikada se nisam borio za titulu ili igrao u Ligi prvaka, tako da je važno biti u utrci za te trofeje. To je i glavni razlog mog dolaska ovdje", zaključio je bh. ministar odbrane.

Učitaj još novosti