20. 08. 2016 - 07:58
"Moram da odmorim malo, svaki put kad mi žena zatrudni -...
907
Shares

STEFAN MARKOVIĆ:

"Moram da odmorim malo, svaki put kad mi žena zatrudni - stigne medalja"

20. 08. 2016 - 07:58
0
Shares

Stefan Marković, taj neumorni i pouzdani plej jedan je od onih čiji se učinak ne vidi golim okom, a bez njega je uspjeh nezamisliv.

Marković je i protiv Australije (87:61) držao sve konce odbrane u svojim rukama, na putu Srbije ka finalu Olimpijskih igara sa SAD-om. "Orlovi" su bez milosti demolirali "kengure".

- Šta je bilo ključno? Prvi video juče kad smo gledali, rekli su nam da smo za prvi meč primili 50 poena na kontre i ofanzivni skok, neke greške pre bonusa. Shvatili smo ozbiljno kako da se igra sa njima, što je bitno, nismo branili 20 razlike. Sale i Teo su nam rekli da napadnemo, ne branimo ništa. Pravi meč u pravo vreme. Timski smo ih zaustavili, spustili na ovoliko poena, a inače postižu po 90 - istakao je Marković, prenosi "Blic".

Za njega će duel s Amerikancima u borbi za zlatnu medalju imati posebnu važnost.

- Ustajao sam da gledam kao klinac mečeve sa SAD, hvala Bogu da imam svoje dete da gleda te utakmice i da ja igram. Stvarno je čast biti deo ovoga od prvog dana. Bilo je teških faza ali smo se držali, žao mi je što nema Nemanje Bjelice sa nama, veliki pozdrav za mog brata - naglasio je Marković i dodao jednu zanimljivost:

- Moram da odmorim, svaki put kad mi je žena trudna osvojimo medalju. Bilo je svetsko srebro, nadam se da će sada biti neko zlato!

Učitaj još novosti