27. 05. 2018 - 13:40
KONAČNO SMO DOBILI DIJAGNOZU Klopp otkrio težinu Salahove povrede!
907
Shares
KONAČNO SMO DOBILI DIJAGNOZU Klopp otkrio težinu Salahove povrede!

IGRAT ĆE NA MUNDIJALU

KONAČNO SMO DOBILI DIJAGNOZU Klopp otkrio težinu Salahove povrede!

27. 05. 2018 - 13:40
0
Shares

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp bio je utučen nakon sinoćnjeg poraza od Reala u Kijevu. Nije želio optužiti nikoga, pa ni golmana Lorisa Kariusa za dvije amaterske intervencije kod pogodaka. Smatra da će njegov čuvar mreže se uspješno izboriti s posljedicama svojih grešaka u finalu Lige prvaka. Nijemac je također otkrio i da povreda Mohameda Salaha nije teže prirode i da će, na zadovoljstvo brojnih ljubitelja fudbala, ovaj igrač nastupati na Svjetskom prvenstvu.

"Samo kratko sam porazgovarao s Kariusom poslije utakmice, ali nema ni o čemu da se priča. Teško mu je, niko ne želi tako nešto. Greške su bile očigledne, ali ne moramo pričati o njima. On to zna, ja to znam, svi to znaju. Sada mora da se izbori s tim, mi moramo da se izborimo. Bićemo uz njega, u to nema sumnje“, istakao je Klopp.

karius

Pored Kariusovih grešaka, veliki problem za Liverpool bila je i povreda njegovog najboljeg igrača Mohameda Salaha. Sjajni Egipćanin doživio je povredu ramena poslije okršaja sa Sergiom Ramosom, pa je zbog toga iz igre morao napustiti teren već nakon samo pola sata igre. Salah je uplakan izašao s terena, a to je itekako uticalo na njegov tim.

„Bilo je teško za Moa, za nas, za Egipat. To je dio sporta koji ne volim, ali takve stvari se dešavaju. To je bio važan trenutak utakmice. Znam da ako kažete tako nešto pošto ste izgubili, zvučite kao da ne znate da gubite. Ali, za mene je to bio preoštar start, ruka je tu, bilo je hrvanja. Mo nije imao sreće jer je pao na rame. Bilo je jasno da su momci bili šokirani, opao nam je ritam od tog trenutka“, naglasio je Klopp.

sergio-ramos-mohamed-salah-965550

U trenutku kada se povrijedio, činilo se da će Salah morati da propusti Svjetsko prvenstvo, ali je stigla potvrda da je samo oštetio ligament ramena i da će pauzirati dvije sedmice. Što su opet odlične vijesti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti