26. 12. 2018 - 10:46
Agassi IZNENADIO IZJAVOM o Đokoviću: "Govorio je da mu treba...
907
Shares
Agassi IZNENADIO IZJAVOM o Đokoviću:

BIVŠI TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA

Agassi IZNENADIO IZJAVOM o Đokoviću: "Govorio je da mu treba više vremena, ali je postajalo SVE GORE"

Sport.ba
26. 12. 2018 - 10:46
0
Shares

Andre Agassi, osmostruki šampion na Grand Slam turnirima i bivši trener Novaka Đokovića, izjavio je da je često imao utisak da ta saradnja proizvodi kontraefekat.

agassinovakepaaaa

"Novak je bio zahvalan za savjete koje sam mu davao. Ali nije vjerovao u ono što kažem pa nisam mogao ništa ni da uradim. A kada se osjećate da više odmažete nego pomažete, onda treba da prestanete. Nije zapravo bilo obostrane saradnje. Saglasili smo se da se ne slažemo. Njegova fizička spremnost nije bila dobra pa ni to nije pomagalo", kazao je Agassi.

novak

Dodao je kako je već nakon toga počeo razmišljati da treba otići.

"Činjenica da nemamo dva zdrava dana od samog početka nije bila dobra i govorio je da mu više vremena treba da se oporavi, ali je postajalo sve gore. Tada sam se zapitao – šta ja radim ovdje?", kazao je Agassi.

djokovic2

Dotakao se i forme Rogera Federera koji igra dobro čak i u 36. godini te dodao da će već narednih godina za Švicarca biti sve teže i teže da nastavi sa dobrim partijama.

djokovic1

"Čak i on će se buditi ujutru sa ukočenim leđima. Ja sam igrao do 36. godine ali tada fizički već ništa nije bilo moguće. Tijelo mi je govorilo 'stani' a bio sam i umoran. Andy Murray naprimjer, još uvijek je mlad pa može da se oporavi od povrede kuka i igra dobro. Tenis zna da bude brutalan za tijelo ali ne kao fudbal, ragbi, boks ili hokej", rekao je Agassi.

djokovic-federer

djokovic2

djokovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti