28. 12. 2019 - 15:21
GASI SE ČUVENI TALIJANSKI KLUB Dugovi ih dokusurili, igrači...
907
Shares
GASI SE ČUVENI TALIJANSKI KLUB Dugovi ih dokusurili, igrači raspušteni

CATANIA

GASI SE ČUVENI TALIJANSKI KLUB Dugovi ih dokusurili, igrači raspušteni

28. 12. 2019 - 15:21
0
Shares

Ne tako dugo pošto je Palermo objavio bankrot, zbog čega je ugašen, slične poteškoće ima i veliki rival Catania, koja je, u namjeri da spasi što se spasiti može, poručila desetorici najplaćenijih igrača da su slobodni u izboru nove sredine, jer klub nema novac da ih isplati.

Catania se takmiči u Ligi C, ali veliko je pitanje da li će uspjeti završiti sezonu poslije novih turbulencija.

Što se tiče ostalih igrača, koje klub namjerava da zadrži, rečeno im je da će morati da pristanu na smanjenje plata, što je još jedna od preduzetih mjera ne bi li se klub koliko-toliko stabilizovao.

Najnoviji nemili događaji dešavaju se samo nekoliko dana pošto je doskorašnji sportski direktor Pietro Lo Monaco, koji je dao otkaz u novembru, napadnut od strane huligana, pretpostavlja se ultrasa kluba.

"Catania je suočena sa ogromnim dugovima u posljednje tri godine", rekao je Lo Monaco.

"Ove sezone, ekipa je na papiru bila konkurentna, ali mi više nismo bili u mogućnosti da servisiramo plate igrača. Na primjer, prihodi od prodaje ulaznica pali su sa 50.000 eura na samo 7.000 po utakmici. Uprkos svemu tome, Catania je uspjela da izmiri sve obaveze prema igračima u ove tri godine, a klub nije imao penale od strane lige zbog finansijskih neregularnosti. Sada je situacija takva, ako igrači koji ma smo dali slobodno, odbijanjem mogu ugroziti postojanje kluba", poručio je Lo Monaco, prenosi Telegraf.

On je dodao da pismo koje je upućeno desetorici igrača nije obavezujuće, dakle oni mogu izabrati da ostanu, ali klub nema drugog izbora nego da se oslobodi najvećih ugovora.

Dalji problem je i taj što u ekipi trenutno postoji samo jedan igrač od kojeg bi Catania mogla da prihoduje solidan novac, to je Folieri, dok za ostale nema govora o tome da mogu biti prodati za veće pare.

Catania je od svog osnivanja igrala 17 sezona u elitnom rangu italijanskog fudbala, a četiri puta bila je osma na tabeli (61, 63, 65 i 2013). Ekipa je u sezoni 2007/2008 igrala finale Kupa Italije.

Učitaj još novosti