12. 05. 2020 - 09:35
ŠPANCI NAPRAVILI DREAM TEAM OD IGRAČA IZ BIVŠE JUGE Dončić,...
907
Shares
ŠPANCI NAPRAVILI DREAM TEAM OD IGRAČA IZ BIVŠE JUGE Dončić, hrvatski i srpski Bogdanović, Jokić... PRED NJIMA BI I AMERIKANCI DRHTALI

MARCA

ŠPANCI NAPRAVILI DREAM TEAM OD IGRAČA IZ BIVŠE JUGE Dončić, hrvatski i srpski Bogdanović, Jokić... PRED NJIMA BI I AMERIKANCI DRHTALI

12. 05. 2020 - 09:35
0
Shares

"Kraj velike i na sportskom planu pobjedničke balkanske države donio je rat, nakon kojeg se Jugoslavija raspala na više manjih zemalja. One su također osvajale medalje, ali nikada više onako kao kada su bile ujedinjene" piše najčitaniji španjolski list i pita se "Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvijek? Kada vidimo s kakvim talentom bi raspolagala, odgovor koji se nameće je: zastrašujuće daleko."

Marca zatim po linijama nabraja igrače te imaginarne Jugoslavije: "Bekovska trojka bili bi Miloš Teodosić, jedan od najboljih europskih igrača na toj poziciji u zadnjih desetak godina, zatim Vasilije Micić, koji posljednjih sezona svoj veliki potencijal pretvara u kvalitetu te veteran Goran Dragić, zvijezda Miamija koja je Sloveniju odvela do europskog naslova."

teodosic

Nastavlja se s "trojkom neiscrpne ofanzivne moći koja bi razbila odbranu bilo koje momčadi svijeta", a čine je Bogdan Bogdanović, "jedan od najvećih talenata Starog kontinenta koji se dokazuje i u NBA ligi", Bojan Bogdanović, "sjajni šuter Jazza koji prijeti iz bilo koje pozicije" i Nemanja Bjelica, zato što "savršeno može odigrati na poziciji tri ili četiri, te je igrač koji čini razliku".

Poseban status u hipotetskoj reprezentaciji Jugoslavije imao bi naravno Luka Dončić. "Njegov talent, kvaliteta i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji mu se nađu na suprotnoj strani".

luka-doncic-has-confused-response-to-reporter-s-valentines-questionMarca ističe da ova Jugoslavija u reketu ne bi bila ništa lošija nego na vanjskim pozicijama: "Za početak, Nikola Jokić. Zvijezda Denvera jedan je od igrača koje je u NBA-u nemoguće čuvati. Ako bi on bio petica, četvorka bi mogao biti Dario Šarić. Centimetre bi dodao Boban Marjanović, a sjajnu centarsku liniju upotpunjavaju Nikola Milutinov i Bojan Dubljević."

Tekst se zaključuje napomenom kako bi "ovih 12 imena iz balkanske škole svaku momčad na svijetu doveli u nevolje, uključujući i američki Dream Team."

nurkic

Interesantno je da na ovom spisku nema niti jednog bh. igrača, pa ni Jusufa Nurkića.

Učitaj još novosti