27. 12. 2020 - 14:27
EVO KAKO SU MEDIJI U REGIONU DOŽIVJELI NOVAKOV SKANDAL S...
907
Shares
EVO KAKO SU MEDIJI U REGIONU DOŽIVJELI NOVAKOV SKANDAL S DRAŽOM: Prvi reket svijeta na žestokom udaru, oni su NAJGLASNIJI

SRAMOTAN ČIN

EVO KAKO SU MEDIJI U REGIONU DOŽIVJELI NOVAKOV SKANDAL S DRAŽOM: Prvi reket svijeta na žestokom udaru, oni su NAJGLASNIJI

Sport.ba
27. 12. 2020 - 14:27
0
Shares

Fotografija Novaka Đokovića s rakijom "Draža", koju je dobio na poklon, izazvala je burne reakcije u regionu. Sasvim očekivano. Inače, ovo nije prvi put da najbolji teniser svijeta dođe u centar pažnje zbog ponašanja van terena, koje sigurno ne dolikuje jednom vrhunskom sportisti.

Naročito je ovo odjeknulo u Hrvatskoj i našoj zemlji, a mnogi fanovi su potpuno razočarani da je novak podržao dokazanog ratnog zločinca.

"Opet se javljaju naivni sa konstatacijom, nije ti ovo trebalo Nole. Ne bih da vam rušim snješka, ali se čini da mu je trebalo, inače bi najjednostavnije odbio da pozira sa četničkom radžom", napisao je na Tviteru Dragan Bursać.

Portal "Avaz" osuđuje Đokovića jer u rukama drži kutiju rakije na kojoj je lik ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata.

Mediji u Hrvatskoj takođe nisu štedjeli prvog rekets svijeta. Ugledni portal "Index.hr" takođe ističe da se fotografisao a flašom rakije koja nosi ime "četničkog zločinca".

"Mihailović, čiji su četnici počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima u Drugom svjetskom ratu, a 1946. su ga komunističke vlasti zbog suradnje s okupatorima i ratnih zločina osudile i strijeljale, 2015. je presudom Višeg suda u Beogradu službeno rehabilitiran", piše pomenuti portal.

2417297-djokovic-sa-rakijom-printscreen-ff

FOTO: PRINTSKRIN

"Jutarnji list" je bio još oštriji prema Srbinu.

"Na toj spornoj boci rakije je lik nekadašnjeg vođe srpskih četnika, Draže Mihailovića. Voli Novak s vremena na vreme malo "bocnuti", voli malo isprovocirati, voli da se podigne prašina. Ali, možda je ovoga puta malo preterao, s obzirom na to da veliki deo svetskih medija i navijača neće naklono gledati na ovakve stvari. Istina, Srbi su pre pet godina rehabilitovali ratnog zločinca Mihailovića, ali Novaku ovaj deo "imidža" baš i nije potreban. Rakiju mu je uručio vlasnik firme koja je proizvodi, a na njoj osim slike četničkog vođe stoji i natpis: 'proizvedena u čast i slavu ravnogorskim junacima'", piše Jutarnji.

2417295-printscreen-jutarnji-hr-ff

FOTO: PRINTSKRIN

Učitaj još novosti